Hlavní obsah

V Krupce přivítali nové občánky města

Novinky, Rostislav Kadlec

O prvním zářijovém víkendu byla krupská radnice plná dětského smíchu, radosti a očekávání slavnostního okamžiku. V nejstarší části městského úřadu, totiž v obřadní síni, se konalo vítání nových občanů města.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Zájem o vítání občánků byl skutečně velký. Vzhledem ke kapacitě sálu se musel konat dvakrát za sebou.

Článek

Spíše bychom samozřejmě mohli říci občánků, protože ve městě byly přivítány ty nejmenší děti, které se narodily v minulých měsících. Prostory sálu byly zaplněny do posledního místa. Zájem byl dokonce tak velký, že se celý obřad musel rozdělit a konal se dvakrát.

Tentokrát se slavnostní okamžik týkal 19 dětí a jejich rodičů či prarodičů. „Jsem velice rád, že rodiče dětí mají zájem nejen o tuto slavnostní událost, ale především o založení rodiny a následné bydlení v Krupce," řekl po slavnostním přivítání nových občánků starosta města Zdeněk Matouš.

V Krupce je vítání občánků skutečnou tradicí, které se koná již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky. „Je krásné vidět, že v Krupce bydlí celé generace rodin, pro které je naše město skutečným domovem," doplnil starosta Matouš.

Krupka patří mezi města regionu, kde vítání občánků a další významné okamžiky jednotlivců i skupin považují za důležitou událost v životě obyvatel města. Všichni rodiče a občané, kteří mají zájem o slavnostní akt vítání občánků či realizaci jiné životní události, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám