Hlavní obsah

V Kralupských parcích přibyly nové stromky

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těchto dnech proběhla v Kralupech tzv. náhradní výsadba již přibližně 300 cm vysokých listnatých stromů, a to především do městských parků. Mezi vysazovanými listnáči jsme zahlédli jak javor, tak dub, hloh, jeřabinu, ginko a dokonce i okrasnou jabloň.

Foto: Martin Tlustý

Vyvrtání díry pro strom benzínovým vrtákem zvyšuje produktivitu práce, a to podstatně.

Článek

V parku před známou restaurací „U Kincla“ v kralupském Lobečku pracoval tým lidí z odborné zahradnické firmy z Řeže u Prahy, která zde za pomoci benzínového vrtáku hloubila díry, do kterých vzápětí umísťovala již vzrostlé listnáče spolu se startovacím hnojivem a zahradním substrátem.

Pak následovala první, a to velmi bohatá zálivka. Kmínky všech vysazovaných stromků následně dostaly ještě ochranné latění.

O další pravidelné zálivky se budou starat Technické služby Města Kralup. Mulčování, hnojení a tzv. výchovný řez bude nadále provádět odborná smluvní firma, která v případě, že by se snad některý vysazený strom neuchytil, provede zdarma jeho výměnu.

Na kolik vlastně takový stromek přijde? Možná se budete divit, ale každý z právě vysazených stromků má hodnotu kolem pěti tisíc korun! Je v tom pochopitelně jeho pořízení, výsadba, jakož i následná tříletá odborná péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám