Hlavní obsah

V krajské knihovně ve Zlíně se v březnu budou dít věci

Novinky, Alena Babicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březen je už tradičně měsícem čtenářů. Do této celostátní akce, kterou pořádá Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky, se opět po roce zapojuje i Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně. Knihovníci připravili bohatý program pro děti i dospělé.

Foto: 14|15 BAŤŮV INSTITUT

Článek

Na své si přijdou milovníci literatury, historie, hudby i sportu. Připraveny jsou kurzy, akce, výstavy, ale i společné čtení a tvoření.

Březen měsíc čtenářů v knihovně odstartuje hned prvního března hudebním pořadem Kaleidoskop Jana Rejžka, kde posluchači budou moci besedovat o tvorbě z domácí i světové hudební scény.

Novou knihu rozhovorů Rád jsem vás poznal 3 představí ve středu 8. března spisovatel Bohuslav Matyáš. Účast na čtení v knihovně přislíbili Karel Pavlištík, Josef Holcman, Antonín Bajaja a Jiří Jilík, který bude akci moderovat. O hudební doprovod se postará Muzika Vlasty Grycové.

Historik David Valůšek se bude ve středu 15. března věnovat oblíbenému tématu genealogie a Radim Vrla zahájí ve středu 29. března cyklus historických přednášek Renesance 2017, který je připravován s Národním památkovým ústavem, územním odborným pracovištěm v Kroměříži. 

V rámci cyklu Aktivně s knihovnou jsou v březnu připraveny dvě akce. Jednou z nich je v úterý 7. března beseda s nejlepším českým vytrvalostním cyklistou Svatoplukem Božákem. Druhou ryze sportovní je pak běžecká událost Běhej s knihovnou: První jarní běh, který se uskuteční v úterý 21. března.

„Pod názvem Aktivně s knihovnou chceme lidem přiblížit další možnosti, jak mohou využít svůj volný čas a dozvědět se nové informace o zdraví a zdravém životním stylu,“ nastínila plány knihovny ředitelka PhDr. Zdeňka Friedlová.

V březnu nebude chybět program pro děti. Ve spolupráci se Střední školou pedagogickou a sociální Zlín se bude ve čtvrtek 16. března konat Pohádkové radování, zpívání a tancování a na konci měsíce organizují knihovnice z oddělení pro děti a z pobočky Podlesí oblíbenou akci Večer s Andersenem.

V březnu již tradičně oceňují knihovny nejlepší čtenáře, v tomto roce to jsou babičky čtenářky. Výherkyně z každého kraje mohou soutěžit v celostátním kole a nejúspěšnější se zúčastní vyhlašování cen Magnesia Litera.

Lidé se mohou těšit i na další akce jako je Národní týden trénování paměti, Dny frankofonie, hudební cyklus Od baroka ke klasicismu nebo Klub milovníků knih.

Celý březen bude v obvodních knihovnách na Jižních Svazích, Dílech a v Malenovicích probíhat Knižní bazar aneb Dejte knihám druhou šanci. Akce je určena pro všechny, kteří hledají zajímavou knížku nebo naopak je jim  líto vyhodit knihy, které už nepotřebují. Do knihoven tak mohou přinést knihy, které budou zdarma k dispozici ostatním čtenářům nebo naopak si odnést knihy, které je zaujmou.

Další informace a podrobný program na www.kfbz.cz nebo www.14-15.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám