Hlavní obsah

V Kopanicích se uskuteční první ročník běžeckého závodu

Novinky, Petra Svěráková

První ročník běžeckého závodu miomoveRUN se poběží v sobotu 16. září v srdci Bílých Karpat – v okolí obce Žítková na Uherskohradišťsku. Akci organizuje tým miomove společně s Centrem polymerních systémů UTB ve Zlíně, kteří se podílí na vývoji tzv. chytré boty.

Foto: Petra Svěráková
Článek

„Záměrně jsme vybrali tuto lokalitu, abychom lidem ještě více přiblížili jedno z nejkrásnějších míst v České republice, které je i graficky zachyceno v našem logu,“ uvedl Daniel Majc, autor projektu.  

Během dne se uskuteční dva závody – Kopanická desítka a Kopanický půlmaratón.  Na své si přijdou také nejmenší návštěvníci, pro které bude rovněž připraven závod. Kromě toho pořadatelé chystají bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.  

„Dopolední, kratší závod nabídne mnoho úseků s krásným výhledem do krajiny Bílých Karpat, několik stoupání a také klesání. Během trati budou k dispozici dvě místa pro rychlé občerstvení a jedno hlavní občerstvení v místě STARTU a CÍLE. Pro zdatné závodníky bychom si dovolili navrhnout dvě kola a pevně věříme, že po jejich absolvování budou mít nejen v nohách krásný zážitek,“ doplňuje Daniel Majc.  

Akce se koná pod záštitou Miloše Škorpila, který je ikonou běžeckého sportu u nás a který po skončení závodu povede odborný seminář. Toho se zúčastní také Robert Náplava, specializovaný lékař a odborník v oblastech sportovního lékařství, kardio a diabetes a jeho odborný tým. O vývoji „chytré boty“ bude mluvit také tým výzkumníků z Centra polymerních systémů UTB ve Zlíně – Petr Slobodian a Jiří Matyáš.  

„Chytrá bota bude díky speciálním senzorům komplexně analyzovat pohyb a došlap jedince. Určená bude například profesionálním i amatérským sportovcům, vojákům, ale také pacientům s cukrovkou či po mozkové mrtvici, kteří se musí často znovu učit chodit,“ přiblížila manažerka marketingu a PR Centra polymerních systémů UTB ve Zlíně Petra Svěráková.  

Více informací najdou zájemci na www.miomove.cz/miomoverun a také na FB profilu  https://www.facebook.com/miomove.cz/?fref=ts

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám