Hlavní obsah

V klatovském kulturním domě vystoupí Jiří Korn se svým vokálním seskupením 4TET

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V pátek 25. ledna se v kulturním domě v Klatovech uskuteční koncert vokálního seskupení 4TET. Koncert, který začne v 19 hodin, pořádá Městské kulturní středisko Klatovy.

Foto: Ilustrační foto Městské kulturní středisko v Klatovech

V klatovském kulturním domě vystoupí Jiří Korn se svým vokálním seskupením 4TET

Článek

Již téměř 16 let udivuje diváky svými neuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápady vokální seskupení 4TET. Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou.

Koncert, verze V., kterou připravil se 4TETem stejný tým, jako verze předešlé, je scénicky a obsahově úplně jiná. Co ale zůstalo, je umělecky plnohodnotný, precizní, a přitom osobitý projev vokálního seskupení, který se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna.

Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké až "taneční" výkony všech aktérů na jevišti... To vše rozhodně nenechá nikoho chladným a odměnou jsou jim vždy vyprodané koncerty s neopakovatelnou atmosférou.

Složení vokálního seskupení 4TET:

Tenor David Uličník

Baritone 1 Jiří Korn

Bass Dušan Kollár

Baritone 2 Jiří Škorpík

Historie vokálního seskupení 4TET

Vokální seskupení 4TET bylo založeno z iniciativy Jiřího Korna v říjnu 2002. Poprvé se tito "muži v černém" představili skladbou „How Deep Is Your Love" v provedení "a capella". Bouřlivá reakce publika, stoupající zájem posluchačů, vystoupení po celé ČR i v zahraničí a časté účinkování v televizních pořadech (Manéž Bolka Polívky, Miss 2003, Zlatá mříž, Gogošou…atd.), byly důvodem pro přípravu mnoha dalších songů (Lady Karneval, Tears In Heaven, Lion King, Addams Family a dalších), k nazkoušení koncertního programu a k vydání čtyř CD.

Vydaná CD pánského vokálního kvarteta 4TET

Po prvních dvou úspěšných CD 4TET 1st (2004) a 4TET 2nd (2005) v roce 2008 přišlo očekávané třetí album vokálního seskupení s příznačným názvem - 4TET 3rd. Jiří Korn, Jiří Škorpík, David Uličník a Dušan Kollár - tito „muži v černém" představují domácí i světové hity v originálním aranžmá, s důrazem na rytmus, velmi neotřelé harmonie a textové úpravy, opřené tradičně o bravurní vokální výkony. Na třetím CD, na kterém najdete např. písně Je jaká je, Znala panna pána, Imagine, Dobrý den, Bolero, Prstýnek, Blue Moon, Láska a další skladby potěší jak mladší generaci, tak i dříve narozené.

V roce 2016 vokální seskupení 4TET vydalo dlouho očekávané čtvrté album 4TET 4th. Obsahuje mimo jiných písně, které 4TET zařadil i do své poslední verze koncertů V (Karel nese asi čaj, Po schodoch, Dobrú noc, má milá, Já půjdu tam a ty tam, This Boy, Žal se odkládá, a samozřejmě Windsurfing, který dostává publikum do opravdového varu.

A tak se v pátek 25. ledna od 19 hodin přijďte zaposlouchat do hlasů čtyř pánů v černém, kteří stále neztratili chuť překvapovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám