Hlavní obsah

V Klatovech zahraje Gabriel Marghieri, titulární varhaník baziliky Sacré-Coeur na Montmartru v Paříži

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Klatovech zazní francouzská hudba 15. až 20. století. Varhanní koncert uspořádá město Klatovy ve spolupráci se Stálou divadelní scénou Klatovy.

Foto: ilustrační foto město Klatovy

V Klatovech vystoupí Gabriel Marghieri – titulární varhaník baziliky Sacré-Coeur na Montmartru v Paříži

Článek

„Město Klatovy ve spolupráci se Stálou divadelní scénou Klatovy pořádá ve středu 26. září od 19.30 hodin v divadle varhanní koncert titulárního varhaníka baziliky Sacré-Coeur na Montmartru v Paříži Gabriela Marghieriho. Tímto koncertem chceme připomenout vztahy naší republiky s Francií po roce 1918 a 26 let trvající partnerství mezi Klatovy a městem Poligny ve Francii," informoval místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž.

„Gabriela Marghieriho jsem poprvé slyšel hrát na varhany v našem partnerském městě Poligny ve Francii. Byl to skvělý koncert na počest 25. výročí partnerství Poligny - Klatovy. S profesorkou Danuší Bělohlávkovou z Plzně, která se významně zasloužila o partnerské vztahy našeho regionu s francouzskými partnery, jsme se dohodli, že se pokusíme jeho koncert uspořádat také v Klatovech.

Ve spolupráci s učitelkou francouzského jazyka Ivanou Macháčkovou jsme s tímto skvělým umělcem vešli v kontakt a podařilo se nám to. Koncert organizuje město Klatovy jako jednu z akcí ke 100. výročí vzniku Československa. Připomene jím i historické přátelské vazby naší země s Francií a partnerství Klatov s Poligny," dodal Martin Kříž. 

Rezervace a prodej vstupenek on line: www.divadlo.klatovynet.cz, e-mail: predprodej@divadloklatovy.cz, mobil: 775 440 777, tel. 376 320 043. Cena koncertu se pohybuje od 100 do 150 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám