Hlavní obsah

V Karviné vzniklo moderní zdravotní středisko

Novinky, Milan Haluška

Obyvatelé Karviné mají zase o něco kvalitnější zdravotnickou péči. Hornická nemocnice totiž v hustě obydlené lokalitě na ulici Kosmonautů v Karviné-Ráji vybudovala nové zdravotnické středisko.

Foto: Milan Haluška
Článek

Středisko vzniklo z bývalé budovy pobočky Regionální knihovny. Nemocnice koncem loňského roku budovu odkoupila od města a kompletně ji ze svých finančních prostředků zrekonstruovala za zhruba 25 miliónů korun.

Nové zdravotní středisko je v moderním designu, bezbariérové s výtahem a lidem nabízí Gatroenterologickou ambulanci, kde se ve dvou endoskopických sálech budou od 16. září provádět vyšetření žaludku a střev, screeningové vyšetření karcinomu tlustého střeva a budou zde i dispenzarizováni pacienti s nemocemi zažívacího traktu. Ambulance se nachází v přízemí, kde je i rehabilitace s vodoléčbou či tělocvičnou.

V prvním patře jsou pak soukromé ordinace, které jsou společně s rehabilitací již plně v provozu. Lidé zde naleznou praktického lékaře, ambulanci alergologie a klinické imunologie, nechybí ani neurologická ambulance, akupunktura, spirometrie a ergometrie.

Přímo u střediska se v těchto dnech ještě budují parkovací místa, která budou sloužit pacientům. 

Reklama

Výběr článků

Načítám