Hlavní obsah

V Karviné připravují další fázi regenerace sídlišť, opraví i kino s okolím

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelstvo Karviné na svém úterním zasedání dalo zelenou dalším dvěma projektům na revitalizaci sídlištních ploch a zřízení téměř 170 nových parkovacích míst v oblasti Hranic a Mizerova. Oba plány chce město zařadit ještě do dotovaných evropských projektů k realizaci do roku 2014.

Foto: Milan Haluška

Obnova lokality v Karviné-Ráji

Článek

V Karviné se sídliště regenerují ve velkém. Kompletní obnovou již prošlo například prostranství u "Kuřích nožek" až po nemocnici v Ráji. Přibyla nová parkovací místa a LED osvětlení, opravily se chodníky a nechybí ani nové pískoviště pro děti, hrací prvky nebo zahrádky u panelových domů.

V Hranicích dostaly děti na Slovenské ulici zbrusu nové hřiště, které se nachází za ZŠ Mendelova. Ani zde nechybí opravené chodníky a v této lokalitě se bude pokračovat i nadále. Město zde má v plánu vybudovat dva parkoviště o kapacitě 113 míst, úpravou by mělo projít i malé náměstí u ZŠ Mendelova a nezapomnělo se ani na osvětlení, se kterým projekt počítá. Děti pak potěší dva nová pískoviště, která v lokalitě vyrostou.

Obyvatelé městské části Mizerov se mohou těšit taktéž nejen na nová parkovací místa, kterých na Majakovského ulici přibude hned 52. V plánu je modernizace chodníků, laviček a veřejného osvětlení. Město efektivně využije i prostranství u ZUŠ, které dnes není využito. V Mizerově momentálně ještě probíhají regenerační práce na Borovského ulici v lokalitě "U Slunka", kde se opravují chodníky a instalují nová osvětlení.

Nové Město prošlo regenerací lokality od gymnázia až po policejní ředitelství. Přibyla nová parkovací místa a osvětlení, děti pak mají k dispozici nové hřiště.

Opraví se i kino a jeho okolí

Kino Centrum v Mizerově prošlo v loňském roce kompletní digitalizací, sál pak prošel výměnou sedaček a vzduchotechniky. Město v další fázi plánuje opláštění budovy kina, modernizaci interiéru, vstupu a prostoru kolem pokladny, v budově kina by měla vyrůst restaurace a zázemí pro diváky. V lokalitě kolem kina se taktéž opraví chodníky a osvětlení.

"Opět chceme zařadit projekt do plánu evropských dotací. Zde bychom mohli získat až 40 procent nákladů od EU. Celkově se předpokládá investice okolo 50 miliónů a zastupitelstvo tento projekt schválilo," uvedla mluvčí města Šárka Swiderová s tím, že pokud EU městu dotací přizná, rádo by s opravou začalo už v příštím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám