Hlavní obsah

V Karviné někdo láká děti do auta či na sladkosti, policisté se již případy zabývají

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už druhý případ během tří týdnů, kdy měla neznámá osoba v Karviné lákat děti do auta či je navádět na sladkosti, řeší karvinští policisté.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

První varování se na facebooku Karviná - město, které žije objevilo 19. března. „Dnes mi syn přišel domů a sdělil nám, že ho i s kamarádem ve Slovenské ulici lákali nějací lidé do červeného auta,“ psalo se na facebooku před třemi týdny.

Autor příspěvku pak dále varuje všechny rodiče, aby dávali na své děti pozor a byli všímaví.

„Policisté k tomuto případu žádné oznámení nepřijali, ale zveřejněným varováním jsme se začali usilovně zabývat a prověřovat,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Další varování na zmíněném facebooku zveřejnila ve středu 6. dubna matka, které se svěřila její devítiletá dcera. Tu po cestě z družiny u ZŠ Majakovského měl oslovit neznámý muž.

„Dceru oslovil kolem 15:00 hodiny nějaký pán, který se s ní chtěl procházet, povídat si a snažil se jí uplácet sladkostmi. Naštěstí mu řekla, že ho nezná a nebude se s ním bavit. Muž šel i přesto s ní až skoro domů,“ uvedla žena.

O tomto případu však už policisté ví, jelikož byl nahlášen a žačku policisté vyslechli za účasti rodičů. Podle dívky měl muž kolem 30 let, byl vysoký asi 180 cm, měl světlé vousy po celé tváři, černou kšiltovku se znakem a tmavé rifle špinavé od bláta.

„Včerejšího dne jsme v dané věci přijali oznámení a policisté učinili potřebná opatření ve vytipovaných lokalitách. Případu věnujeme maximální pozornost,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek.

Rodiče by pro jistotu měli svým dětem domluvit, že s cizími lidmi by se bavit neměly, v žádném případě pak nenasedat k cizím do auta nebo brát sladkosti či chodit na procházky. V podobných případech, jako jsou dva výše zmíněné je na místě zajít oznámit tuto událost na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám