Hlavní obsah

V Karviné lidem zpřístupní nejcennější památky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Dnů evropského dědictví si v Karviné nejen pro své obyvatele připravili prohlídky svých nejcennějších památek. Prohlídky jsou většinou zdarma a lidé je mohou navštívit o víkendu 14. a 15. září.

Foto: Milan Haluška

Zámek Fryštát

Článek

Velkým lákadlem bude prohlídka zámku Fryštát. Ta bude probíhat po oba dny od 10 do 17 hodin, poslední vstup bude v 16 hodin. Průvodkyně bude v dobovém kostýmu, nebudou chybět ani uvítací fanfáry.

Kromě tradičních zámeckých okruhů čeká na návštěvníky i speciální okruh, který je spojen chodbou do kostela Povýšení svatého kříže. Tento speciální okruh však mohou lidé navštívit jen první den. Začátek prohlídek je vždy v celou hodinu a platí se běžné vstupné, které lidé zjistí na internetových stránkách zámku.

Další prohlídku nabídne karvinská radnice. Zde si mohou lidé prohlédnout kanceláře úředníků, kancelář primátora a jeho náměstků, zasedací místnosti a mnoho dalšího. Tato prohlídka bude přístupná po oba dny v čase od 10 do 17 hodin.

Prohlídka radnice se neplatí, stejně tak samotná prohlídka kostela Povýšení svatého kříže. Ten zaujme především prohlídkou středověkých fresek, které byly objeveny teprve nedávno. Lidé se mohou projít i panskou oratoří. V centru města je možné navštívit po oba dny ještě kostel svatého Marka, který bude první den přístupný od 10 do 16 hodin a druhý od 13 do 16 hodin. Prohlídka je taktéž zdarma.

K dispozici lidem budou i komentované prohlídky náměstí s průvodcem, a to od 10 do 17 hodin. Začátky prohlídek jsou u Městského informačního centra u radnice. Komentovaná prohlídka náměstí je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám