Hlavní obsah

V Kadani hledají nejkrásnějšího sněhuláka

Novinky, Václav Vlasák

Na památku „zabitého“ Mikuláše vyhlásili v Kadani soutěže o nejkrásnějšího sněhuláka. Hlavní cenou je Kadaňské svatováclavské víno, které nikde nekoupíte.

Foto: Václav Vlasák

Nejkrásnějším sněhulákem za rok 2011 byla zvolena Sněhulka z Kadaňské Jeseně.

Článek

Impuls k soutěži dali v loňském pracovníci odboru životního prostředí Městského úřadu v Kadani. Chtěli vyhecovat i další občany města, aby si na náměstí nebo i jinde postavili svého sněhuláka. Bohužel mu nestačili dát ani jméno (asi se měl jmenovat Mikuláš). „Při prohlídce večerní Kadaně sněhulák již nestál. Sněhulák nebyl zničen oblevou, ale lidskou zlobou,“ smutně zavzpomínal vedoucí odboru Jiří Frajt.

Ale tato myšlenka nezapadla. Hozenou rukavici zvedla redakce Kadaňských novin a byla vyhlášena soutěž o nejkrásnějšího sněhuláka. Do soutěže byly přihlášeny necelé dvě desítky sněhuláků. Odborná porota vybrala jako vítěze Sněhulku, která byla postavena v Kadaňské Jeseni. Podle sněhových podmínek bude soutěž probíhat nejméně do konce března.

Soutěže se může zúčastnit každý, nezáleží na věku ani na místu, kde sněhuláka postavíte. Pravidla jsou jednoduchá. Stačí postavit sněhuláka, vše zdokumentovat a jeho fotografii s popisem poslat na email (redakce@kadanskenoviny.cz) nebo odevzdat v Informačním centru (Mírové náměstí 1, 432 01 Kadaň) v obálce s heslem Sněhulák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám