Hlavní obsah

V Jirnech u Prahy se koncem roku otevře nové logistické centrum

Novinky, Martina Žáčková
Aktualizováno

Společnost HP Tronic, která je provozovatelem sítě elektroprodejen a e-shopu Euronics a majitelem e-shopu Kasa.cz, buduje nové logistické centrum pro Českou republiku. Bude v Jirnech u Prahy, otevření je plánováno před letošní vánoční sezónou.

Foto: archiv HP TRONIC

Nové logistické centrum v Jirnech bude otevřeno před vánoční sezónou.

Článek

Díky nejmodernějším technologiím, použitým v tuzemsku vůbec poprvé, a téměř o polovinu větší kapacitě výrazně zrychlí doručování zboží zákazníkům.

„Nový centrální sklad pro nás představuje převratnou novinku v zákaznickém přístupu. Díky větším prostorám budeme moci nabídnout až trojnásobně širší sortiment než dosud. Množství skladových, okamžitě dostupných položek se postupně zvýší ze současných 35 až na 100 tisíc druhů zboží a s novými technologiemi je budeme umět expedovat prakticky ze dne na den. Je to pro nás zásadní investice, která ovlivní budoucnost naší firmy na dalších minimálně deset let,“ uvedl generální ředitel společnosti HP Tronic Daniel Večeřa.

Logistické centrum v Jirnech bude mít rozlohu 30 000 metrů čtverečních, tedy o téměř polovinu víc, než v současném centrálním skladu v Týništi. Bude poloautomatizované a vybavené chytrými technologiemi, které umožní vyexpedovat až 150 000 kusů zboží denně. To je až třikrát víc než dosud.

Zajímavostí skladu je mj. jeho čistá skladová výška 12 metrů, v tuzemsku ojedinělá, nebo 3,5 km dlouhý dopravníkový pás pro přesun drobného zboží, který částečně nahradí tradiční svoz skladovými vozíky. Automatizované bude i vyhledávání zboží ve skladových boxech.

„Tvoříme sklady nové generace, v nichž skladníci již nebudou chodit pro zboží, ale zboží „přijede“ za nimi. To velmi usnadní jejich práci a současně urychlí vyřízení objednávek. Na lidech zůstává zboží správně zkompletovat a zabalit,“ doplnil Daniel Večeřa.

HP TRONIC bude v budově v Jirnech v nájmu, do skladových technologií investuje během nejbližších tří let na 300 miliónů korun. V první fázi zde bude pracovat 120 až 130 zaměstnanců, v následujících letech se při maximálním vytížení skladových prostor jejich počet zvýší až na 400.

„Přednostně jsme tato místa nabídli pracovníkům našeho stávajícího centrálního skladu v Týništi, část z nich projevila zájem sem přejít. Týniště zachováme a jeho logistické služby s podporou vyškoleného personálu nabídneme k využití jiným zájemcům,“ doplnil Daniel Večeřa.

Reklama

Výběr článků

Načítám