Hlavní obsah

V Jeseníku zažívají nebývalý baby boom

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalý baby boom zaznamenala v lednu ve své porodnici Jesenická nemocnice. Oproti lednu loňského roku, kdy zde přišlo na svět 22 dětí, jich bylo letos ve stejném období téměř dvakrát tolik.

Foto: Radka Miloševská

Mezi celkem 38 novorozenci, kteří se letos v lednu narodili v Jesenické nemocnici, bylo 20 chlapců, 18 děvčátek a jeden pár dvojčat.

Článek

Mezi celkem 38 novorozenci, kteří se letos v lednu narodili v Jesenické nemocnici, bylo 20 chlapců, 18 děvčátek - jeden pár byla dvojčata.

„Z největší dálky k nám přijely maminky z okresu Bruntál, a to až z Karlovic a z Vrbna pod Pradědem,“ uvedla vrchní sestra gynekologie Mgr. Iva Mašláňová s tím, že příliv rodiček personál gynekologicko-porodnického oddělení velmi těší. Kapacitně je oddělení připraveno zvládnout i další nárůst počtu maminek. 

Při pohledu do statistik je 38 dětí narozených během jednoho měsíce skutečný rekord, který v nemocnici nepamatují. V průměru zde porodníci pomáhají na svět 22 dětem měsíčně. Nejplodnějším měsícem byl v loňském roce srpen s celkem 30 novorozenci, v roce 2015 to byl shodně se 30 narozenými dětmi měsíc červenec. 

„Zvýšený zájem rodiček nás těší. Je to jistě reakce na probíhající pozitivní změny, které v nemocnici po svém vstupu odstartovala společnost Agel. V nejbližší době dále proběhne na porodnicko-gynekologickém oddělení úprava sociálních zařízení a částečná rekonstrukce porodního sálu. I během této modernizace budeme rodičky i nadále přijímat,“ uvedla gynekoložka a členka představenstva Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová s tím, že cílem všech těchto aktivit je vytvořit příjemné prostředí pro budoucí maminky.

Reklama

Výběr článků

Načítám