Hlavní obsah

V Jeseníku oslaví dvacetiny Technických služeb i novým systémem sběru bioodpadů

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akciová společnost Technické služby Jeseník, která se stará o pořádek v jesenických ulicích, letos slaví dvacet let své existence. Své narozeniny chce oslavit nejen zcela novým systémem sběru bioodpadů, ale také společně s občany, kteří se na úspěších dlouhodobě podílejí.

Foto: archiv TSJ a.s.

V rámci programu si můžete prohlédnout zázemí technických služeb.

Článek

Hlavní program netradičního dne plného zábavy i poučení pro všechny generace se odehraje přímo před jesenickou radnicí.

„Náměstí bude obstaveno výstavou komunální techniky. Nebude chybět informační stánek o odpadovém hospodářství ani možnost shlédnout na náměstí z šestnáctimetrové výšky, což je vždycky pro návštěvníky velmi velkým lákadlem,“ přiblížil hlavní dění Jan Prejda, ředitel společnosti.

Pro děti je připraven zábavný kabaret, skákací popelářské auto a spousta soutěží, kvízů a her zručnosti. Mezi náměstím a areálem technických služeb bude pendlovat také Vláček Lázeňáček a vozit případné zájemce o prohlídku zázemí společnosti, především třídící technické linky a sběrného dvora na bioodpady.

Právě separace bioodpadů je v Jeseníku aktuální tématikou. O prázdninách město dokončilo výstavbu sběrného dvora na bioodpad.

„Sběrný dvůr byl vybudován s pomocí Operačního programu životního prostředí, díky němuž město mohlo pořídit také drtič bioodpadu a 23 kontejnerů. Už od začátku srpna v Jeseníku probíhá výdej 1201 sběrných nádob pro bioodpady z rodinných a bytových domů,“ doplnil Prejda. Město Jeseník tak právě v těchto dnech realizuje zcela nový systém nakládání s odpady.

Součástí programu je také exkurze do nově otevřené kompostárny v nedalekých Supíkovicích, kterou s Technickými službami Jeseník vybudovalo Sdružení měst a obcí Jesenicka.

„Pro současnou generaci je komunální třídění bioodpadu velkou změnou, generace našich dětí ji však bude brát jako samozřejmost. My tedy tento systém musíme připravit a rozjet,“ dodal Prejda. 

Reklama

Výběr článků

Načítám