Hlavní obsah

V INDUSTRIAL Gallery v Ostravě vystavuje Petr Bařinka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazný autor poslední doby Petr Bařinka představuje v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě soubor nejnovějších děl BLACKBLIK. Pochází ze Zlína, studoval Vysokou školu Uměleckoprůmyslovou v Praze. V roce 2009 se stal držitelem Ceny Národní galerie pro umělce do 33 let.

Foto: Josef Zajíc

Petr Bařinka : Věž v INDUSTRIAL Gallery 12.3.2013

Článek

Petr Bařinka (ročník 1979) se zabývá počítačovou technologií a přenáší ji do současné malby. Právě inspirace vektorové linky ho přivedla k autorské technice vyšívání bavlny na plátno. Na základě práce s ilustrátorem, ve kterém si vytyčoval pevné body, pracuje podobně i takto na malbě, kde vzniká tajemná reliéfní malba.

"V této sérii vytváří své nové světy, přenáší svou optiku vnímání světa rafinovaně. Jedná se o vnitřní imaginární svět. Používá záměrně černou barvu, nevíme přesně, co se v těchto světech nachází. Imaginací a fascinací právě černou barvou se autor přirozeně zabývá již od dětství," uvedla na vernisáži v úterý 12. března Mgr. Art. Hana Mikulenková, manažerka galerie.

"V sítotiscích Nightvisitors autor upozorňuje na reálné prostory, které jsou kolem nás, ale které běžně nevídáme osamocené, jako jsou například prázdné plovárny, továrny. Do těchto prostor vstupují imaginární postavy, stíny a bytosti," dodala Hana Mikulenková

Výstava potrvá v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě do 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám