Hlavní obsah

V Hustopečích vybírali Městské víno pro rok 2019

• Aktualizováno
Novinky, Veronika J. T. Nováková

Hustopeče jsou známé vynikajícím vínem. Nejlepší vzorky se každoročně ucházejí o titul Hustopečského městského vína, které po následující rok reprezentuje město na veřejných akcích, významných oslavách, návštěvách apod.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Hustopeče vybíraly své Městské víno pro rok 2019

Článek

Do letošního souboje se přihlásilo 16 vzorků a do výběru se mohli dostat pouze vinaři, kteří sklidili hrozny na katastru Hustopečí. Stanovy navíc povolují pouze osm odrůd vína. Letos převládalo Veltlínské zelené a André.

Hodnotilo je pět degustátorů s platnými senzorickými zkouškami a dva degustátoři z lidu. Do komise byli vybráni lidé, kteří mají silnou vazbu na Hustopeče, letos dokonce všichni z Hustopečí pochází. V loňském roce vyhrálo Veltlínské zelené 2016 Karla Otáhala a André 2016 Radka Sedláčka.

A které víno se stane reprezentantem města Hustopeče pro rok 2019? To se dozvíme v rámci programu Burčákových slavností v sobotu 4. října v 10:50, kdy na hlavním pódiu na Dukelském náměstí vyhlásí vítěze starostka Hana Potměšilová a předá mu symbolický dekret se souhlasem o užívání titulu Hustopečské městské víno 2019.

Přijďte se podívat a hlavně ochutnat - ve stánku TIC na náměstí můžete po celý víkend vítěze patřičně zhodnotit sami...

Reklama

Výběr článků

Načítám