Hlavní obsah

V Horní Lidči vrcholí přípravy na stavbu nového kruhové objezdu

Novinky, Ludmila Brousilová

Po několika letech jednání se v Horní Lidči začne s rozsáhlou rekonstrukcí křižovatky na Valašské Klobouky a Púchov. Od příštího týdne čekají na řidiče projíždějící obcí dopravní omezení.

Foto: Ludmila Brousilová

Křižovatka v Horní Lidči, současný stav

Článek

S přípravami na náročnou stavbu křižovatky silnic I/57 a I/49 se začalo už před několika dny. Firma, která výstavbu nového kruhového objezdu realizuje, v těchto dnech aktuálně buduje provizorní objízdnou komunikaci. Ta bude propojovat silnici na Střelnou se silnicí na Valašské Klobouky.

Právě tento úsek se stane na několik týdnů nepostradatelným a nejdůležitějším pro zajištění průjezdu veškeré dopravy a kamionů. Do konce března dojde také k přemístění autobusových zastávek „Na rozcestí“, a to ve všech směrech, a v neposlední řadě také k vybudování velké objízdné trasy ve směru Horní Lideč – Valašské Klobouky – Slavičín – Petrůvka – Horní Lhota – Zádveřice – Vizovice – Valašská Polanka.

Pokud to vezmeme konkrétně, tak ve směru od Střelné na Valašské Klobouky bude na provizorní komunikaci převedena veškerá doprava včetně celého objemu těžké nákladní dopravy (kamionů nad sedm a půl tuny). Ve směru Střelná – Vsetín a Vsetín – Valašské Klobouky bude povolen pouze průjezd osobních aut, vozidel zásobování a autobusů hromadné dopravy.

Tento stav bude trvat přibližně osm týdnů. Za tu dobu by měla být vybudovaná část nové křižovatky, část silnice směrem na Vsetín, Střelnou a Valašské Klobouky a dvě autobusové zastávky.

V tuto chvíli se nedá zcela přesně říct, kdy se výše popsaná omezení začnou realizovat. Vše se odvíjí od rozhodnutí Krajského úřadu ve Zlíně, který má vydat rozhodnutí o objížďce pro těžkou nákladní dopravu vedoucí z Horní Lidče přes Slavičín do Valašské Polanky, a to k 30. březnu. Jestliže by se tak stalo a krajský úřad by k zmíněnému datu rozhodnutí vydal, veškeré opatření v dopravě by začala platit k 1. dubnu.

Nová křižovatka bude mít betonový povrch, který je z provozního hlediska trvanlivější. Změnou projde také osvětlení, vybudovány budou nové chodníky, přechod pro chodce a čtvrtá cesta, která povede přímo k hřbitovu. Zásadní je ovšem to, že v Horní Lidči dojde k odstranění nejrizikovějšího místa z hlediska bezpečného přecházení silnice.

Investorem celé zakázky je Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Náklady na stavbu jsou vyčísleny na patnáct milionů korun. Dokončena by měla být na konci letních prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám