Hlavní obsah

V hlasování o stavbu Rákosníčkova hřiště nejvíc bodoval Zabřeh

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj měst o Rákosníčkova hřiště je u konce. V napínavém hlasování rozhodla veřejnost o tom, kde společnost Lidl v letošním roce postaví 20 dětských hřišť. Celkový počet došlých hlasů překonal hranici 124 tisíc.

Foto: archiv Lidl

O Rákosníčkova hřiště je mezi dětmi velký zájem

Článek

Nejvíce hlasovali lidé pro město Zábřeh, které obdrželo rekordní počet hlasů - více než 6700 hlasů. 

Stejně jako v loňském roce byl i letos závěr hlasování napínavý a průběžné pořadí měst ve čtyřech kategoriích se měnilo doslova každý den. Hřiště se letos podařilo vybojovat třeba Žďáru nad Sázavou, kterému loňské vítězství uniklo jen o pár hlasů.

Slavit mohou také obyvatelé městské části Ostrava-Zábřeh, kde si dětské hřiště přejí místní už dlouho a na jeho výstavbu vznikla v roce 2012 dokonce petice.  

Malá města jsou aktivnější

„Velmi nás těší zájem o hlasování, který byl ještě větší než vloni, a opět se potvrdilo, že především malá města byla aktivnější. V nejbližší době nás čeká osobní setkání se zástupci vítězných měst a cílem bude vytipovat vhodnou lokalitou i termín pro výstavbu hřiště,“ uvedla Jitka Vrbová, tisková mluvčí společnosti. 

O dvacet dětských hřišť bojovalo celkem 175 měst a městských částí. Hlasovat bylo možné od 3. do 28. února prostřednictvím webového formuláře, SMS zprávy a nově také na Facebooku. Společnosti Lidl Česká republika postavila za dva roky 29 hřišť a do konce roku 2014 to bude celkem 50. Cílem projektu je zlepšit podmínky pro zdravý vývoj dětí ve městech, kde působí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám