Hlavní obsah

V Habartově se odehrál další ročník turnaje ve vodním fotbálku

Novinky, Aleš Plevka

Před několika lety se stalo v Habartově příjemnou letní tradicí, že místní futsalový klub ASK Rád pořádá turnaj ve vodním fotbale. Ani letos tomu nebylo jinak, a tak se znovu po roce utkalo osm týmů pod taktovkou hlavního organizátora Honzy Roda o body a potažmo pohár za ceněné vítězství

Foto: Aleš Plevka

Z vítězství se znovu radoval pořádající tým ASK Rád, který opět nenašel přemožitele

Článek

Za několik uplynulých ročníků nasbírali organizátoři značnou porci zkušeností, a tak připravit vše ke spokojenosti účastníků již není takový problém. Turnaj se odehrává ve sportovním areálu vedle místní ZŠ, kam je přivezeno nafukovací hřiště, které je ve spolupráci s jednotkou SDH naplněno vodou. Zde také vyroste zázemí pro sportovce a samozřejmě i případné diváky. Pak si již nezbývá přát nic jiného než slunečné počasí.

Toto přání bylo v sobotu 13. července vyplněno, a tak se zhruba čtyřicítka borců mohla do bazénu vrhat bez obavy z toho, že je postihne chřipka či nachlazení.

Celé klání v devět hodin zahájil H. Rod ve spolupráci se starostou města panem Ivo Zemkem. Došlo na krátké vysvětlení pravidel a pak se již mohla pětice domácích a tři přespolní týmy pustit do boje se soupeři, s vlastní rovnováhou, vodním živlem a kluzkým gumovým povrchem. Skladba týmů je veskrze totožná a tvoří ji domácí ASK Rád, Bratři, AC Lítov, Kahrský karetní klub, Baník Habartov a přespolní Torpédo Bukovany, Divočáci z Krásna a nováčkem byli letos Old Pistols ze Sokolova.

Turnaj se hraje systémem každý s každým na 2x8 minut. Hrací čas se tak nakonec natáhl na celkových devět hodin, když poslední mač končil okolo šesté. Bylo to způsobeno i tím, že v rámci krátkých přestávek mezi utkáními patřil bazén dětem, kterým se pak prostor jen velmi těžko na povel rozhodčího opouštěl.

Zápasy znovu nabídly spoustu vtipných, napínavých, ale i akrobatických okamžiků, a tak ochranné přilby byly více než namístě. Nezřídka zmizel gumový míč pod příkrovem změti těl, aby se nečekaně objevil v brance. Hráči se rvali o každý metr a každý vstřelený či inkasovaný gól vyvolal vlnu emocí. Přestože se jedná o spíše recesistickou akci, vyhrát chtěl každý.

S přibývajícím časem však ubývaly síly, pohyby byly pomalejší a hromadilo se namožené svalstvo, nakopnuté palce či další oděrky a modřiny. Kulhajících postav bylo tentokráte více než jindy. O žádné vážné zranění ale naštěstí nešlo.

V přestávkách hráči odpočívali pod vystavěnými altány, kde se praktikovalo neustále hecování a popichování, bez kterého by to prostě celé tak nějak nebylo ono. Unavení sportovci si zde také dopřávali žádoucího občerstvení anebo jen tak klábosili a poslouchali muziku, o kterou se tradičně postaral Renda Rod.

Výsledková listina se postupně plnila čísly. Porce zápasů se utěšeně ztenčovala. Okolo šesté hodiny večerní bylo dobojováno. Během několika okamžiků provedl H. Rod součet, který mu ukázal, že domácí tým ASK Rád opět nenašel přemožitele a bez ztráty kytičky obhájil loňské i předloňské prvenství. Nutno podotknout, že cestu k tomu opět neměl jednoduchou, když ho potrápil zejména tým Bratři, který jim v zápase podlehl pouze o jediný gól 10:9.

Druhou příčku s patnácti body obsadili Divočáci z Krásna, za kterými se se ztrátou jednoho bodu umístili Baníkovci. Jak je však u nás milým pravidlem pohár a malou cenu si odnesli naprosto všichni, a tak spokojenost s celou akcí byla všeobecná.

Reklama

Výběr článků

Načítám