Hlavní obsah

V drsné komedii o mladých delikventech se v Opočně představí začínající i zkušení pražští herci

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Divadelní hru O klucích aneb Jsem kuchta! uvede ve čtvrtek 28. listopadu Kodymův národní dům v Opočně. V inscenaci, kterou připravilo pražské Divadlo U22, se objeví také opočenský rodák Martin "Píďa" Šnajdr, dále Filip František Červenka, představitel jedné z hlavních rolí seriálu Most.

Foto: Lenka Raubová

Představení O klucích aneb Jsem kuchta! se uskuteční v KND v Opočně ve čtvrtek 28. listopadu.

Článek

Česká premiéra titulu německého autora Davida Giesselmanna O klucích aneb Jsem kuchta! se uskutečnila v pražském Divadle U22 na začátku letošního října. Během vtipné ironické hry o chování dnešní mládeže se publikum ocitá v prostředí, kde „vládnou“ mladiství delikventi s jejich slovníkem. Díky citlivé režii Romana Urbance má však hra nejen akční průběh se všemi mikro příběhy, ale i tolik potřebnou závěrečnou katarzi.

S německým dramatem, které se s ničím "nepáře", dobře koresponduje zdařilý český překlad Anežky Rusevové, chytrá dramaturgie (Filip Bařina), výběr hudební složky i rekvizit stejně jako herecké výkony.

Režisér Roman Urbanec obsadil role jak studenty či čerstvými absolventy konzervatoře v Praze, tak známými herci. Vedle antihrdinů v podání začínajících a nesporně talentovaných herců (Filip František Červenka, Aleš Kaizner, Martin Klapil, Darija Pavlovich, Martin Šnajdr/Daniel Beroun) diváky zaujmou představitelé světa dospělých – kuchařka Christine a státní zástupce Aschenbach.

Ty ztvárňují zkušení herci Dana Novák Pešková a Jiří Bartoň, mající za sebou desítky rolí ve filmu, divadle i v televizi. Právě jejich charakterní herectví dává představení o dnešním světě a lidech v něm celistvost a rovnováhu a povyšuje kvalitu ambiciózní inscenace, což ocenilo i premiérové pražské publikum.

Divadelní představení O klucích aneb Jsem kuchta! v KND v Opočně začíná v 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám