Hlavní obsah

V Českých Budějovicích vyjede na trasy pět nových autobusů

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravnímu podniku města České Budějovice přibylo pět nových autobusů. Jedná se o moderní nízkopodlažní autobusy za 20 miliónů korun.

Foto: archív Dopravní podnik města České Budějovice

nové autobusy

Článek

Do krajské metropole dorazilo pět nových autobusů zn. Iveco Irisbus Citelis 12, které budou obsluhovat pravidelné linky Dopravního podniku města České Budějovice.

Jedná se o moderní nízkopodlažní autobusy o délce 12 metrů. Nové autobusy mají výklopné plošiny pro invalidní vozíky a díky nízkopodlažnosti je ocení i maminky s kočárky, kterým se bude lépe nastupovat a vystupovat. Nové autobusy jsou samozřejmě vybaveny elektrickým palubním systémem, který informuje cestující o trase a zastávkách.

„Zaplatili jsme za jeden autobus zhruba o milion korun méně, než je jeho obvyklá cena. Celkem jsme tedy ušetřili asi pět milionů korun,“ upřesnil ředitel Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

„Je to v souladu s naší koncepcí trvalého zlepšování městské dopravy. Navíc nám to umožní, aby více spojů bylo zajištěno nízkopodlažními vozy,“ dodal místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Všechny nové autobusy jsou v červené barvě a jejich kapacita je 100 cestujících, z toho 29 sedících.

Reklama

Výběr článků

Načítám