Hlavní obsah

V Brně budou mít milovníci koček možnost odnést si z výstavy nového člena rodiny

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte, zda si pořídit do domácnosti kočku? Nebo už ji máte a rádi byste jí pořídili kamaráda? Nebo jen chcete před Vánoci udělat dobrý skutek? Adoptujte si kočku. Nebo alespoň přispějte na opuštěné kočky nákupem v charitativním krámku na umísťovací výstavě pořádané OS Kočky SOS Hodonín.

Foto: z webu Kočky SOS Hodonín

Kočička Lotta - z nabídky k umístění

Článek

Občanské sdružení Kočky SOS Hodonín se o opuštěné kočky stará od roku 1989. V současnosti mají dvě větší depozita a několik menších.

V jejich péči jsou také kočky plaché, ve venkovních lokalitách, kterým zajišťují krmení, zdravotní péči a kastrace. Součástí jejich činnosti je také osvěta, zejména v problematice nekontrolovaného množení koček.

Finanční prostředky získává sdružení převážně z adopcí koček na dálku a z drobných příspěvků soukromých dárců. Dalším významným příjmem sdružení je prodej rukodělných výrobků v charitativním krámku.

Pro své svěřence se sdružení snaží najít nové domovy i na umísťovacích výstavách. 

V Brně se nyní bude již po třetí konat umísťovací výstava opuštěných koček, kterou pořádá Občanské sdružení Kočky SOS Hodonín ve spolupráci se Základní organizací chovatelů koček Brno 36.  

V sobotu 22. listopadu si v době od 10 do 17 hodin můžete přijít vybrat kočku z nabídky sdružení. Umísťovací výstava se koná v areálu SOŠ Emila Holuba v Brně - Husovicích na ulici Dukelská č. 65. Vstupné je 50 Kč, děti mají vstup zdarma. 

Na umísťovací výstavě si nejen můžete vybrat ze spousty koček vhodných k umístění. Pokud chcete, můžete darovat sdružení pro jejich svěřence krmivo, ale také nakoupit drobnosti nejen s kočičí tematikou v charitativním krámku sdružení. V nabídce jsou nejen pelíšky, keramika, hračky pro kočičky, ale také například bižuterie nebo malované svíčky. Prodávat se budou také charitativní kalendáře sdružení a diáře na rok 2015. Nákupem v krámku můžete získat nejen dárek na blížící se Vánoce, ale také tím přispíváte na opuštěné kočky v péči sdružení.

Součástí výstavy bude také akce "Rodinný den s kočkou". Jak zdůrazňují organizátoři, zvířata mají být součástí rodin, a proto je tato akce určena pro rodiče a děti.

Na 13. hodinu je naplánována přednáška na téma Život s kočkou. Zde se děti a rodiče dozví jak pečovat o kočku, čím ji krmit, co taková kočka, než odejde do nového domova, potřebuje a spoustu dalších užitečných informací. Děti také mohou namalovat kočičí obrázek, který bude zařazen do slosování - o vítězi rozhodnou fanoušci sdružení na Facebooku a vítěz bude odměněn. Pro děti je také připraveno malování na obličej. 

Program je pestrý a na umísťovací výstavu zvou pořadatelé i ty z vás, kteří o novém domácím mazlíčkovi neuvažují, nebo si ho nemohou z nějakého důvodu dovolit. Nejen že se zde dozvíte mnoho zajímavého ze života koček, děti si třeba mohou kočku alespoň pohladit, ale také můžete podpořit sdružení nákupem dárků v krámku, anebo se třeba rovnou domluvit na adopci kočky alespoň na dálku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám