Hlavní obsah

V Brdech se upřesnilo turistické značení, pyrotechnická očista pokračuje

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojenské lesy a statky (VLS), Klub českých turistů (KČT) a Agentura na ochranu přírody a krajiny (AOPK) se shodly na podobě sítě turistických tras v chráněné krajinné oblasti v Brdech. V lokalitě budou upraveny cesty a optimalizováno jejich značení. Stále zde probíhá pyrotechnická očista.

Foto: Vratislav Konečný

Jindřichova skála

Článek

Upravili trasy 

Některé trasy byly trasovány značkaři KČT odlišně od původního plánu. Část se jich musela v souladu s cíli ochrany území a hospodářskými potřebami změnit nebo upravit.

Jako příklad se nabízí oblíbená vyhlídková lokalita Jindřichova skála. Podle dohody se po dvou až třech letech vyhodnotí zkušenosti s novými trasami, popřípadě se navrhnou jiné alternativy.

Vstup mimo značení je vážně nebezpečný

V CHKO stále probíhá pyrotechnická očista. Území sloužilo armádám jako výcvikový prostor 80 let, uvolněno bylo v roce 2016.

Proto je nezbytné se mimo stezky pohybovat se zvýšenou opatrností, v některých částech bývalého újezdu, především na dopadových plochách pak návštěvníci musí chodit výlučně po zpevněných cestách.

Reklama

Výběr článků

Načítám