Hlavní obsah

V Bohumíně otevřeli novou srubovou saunu

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saunový svět bohumínského aquacentra se rozrostl o novou srubovou saunu. Srub o velikosti 35 metrů čtverečních, který pojme přes dvacet lidí, otevřeli tento týden v Bohumíně. Městská společnost Bospor do rozšíření investovala jeden milión korun. Veřejnost se může těšit nově na saunové ceremoniály.

Foto: Pavel Čempěl

Ukázka saunového rituálu při slavnostním otevření.

Článek

Sauna vznikla ze sibiřského cedru, který do Bohumína putoval až z ruské Sibiře.  O výhřev se starají nejen vnitřní kamna, která lze pro potřeby rituálů polévat vodou, ale také krb s originálně řešenou vložkou.

„Je prosklená z obou stran, takže pohledem do plamenů se budou moci kochat návštěvníci uvnitř sauny, i ti na zahradě, kteří budou relaxovat ve whirpoolu nebo na lehátcích. Přikládat do krbu budeme zvenku,“ uvedl vedoucí aquacentra Jaromír Voráč.

Saunovým rituálům se v bohumínském aquacentru bude věnovat až osm vyškolených saunařů. Lidé se nejprve dozvědí zajímavosti o samotné proceduře a o tom, jak má správné saunování vypadat. Pak už se mohou těšit na různé typy ceremoniálu a show.

Nebude chybět například peeling solí nebo ledem, anebo dokonce omlazení pokožky medem. Saunaři budou pracovat také s vonnými esencemi, ale především s teplotou. Tu budou upravovat poléváním kamen vodou nebo ledem. Pomocí ručníku nebo vějíře potom budou vířit horký vzduch a vytvářet teplotní vlny.

Saunový svět bohumínského aquacentra ročně navštíví až 30 tisíc lidí. Vychutnat si mohou finské, parní nebo infra saunování. Nabídku doplňuje ještě Kneippův chodník, zážitkové sprchy nebo vyhřívaný venkovní whirlpool.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám