Hlavní obsah

V Bohumíně hledají nové logo k propagaci, město vyhlásilo soutěž

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín by se chtěl propagovat zcela novým logem. Pro širokou veřejnost proto vyhlásilo soutěž. Návrhy mohou lidé zasílat až do poloviny května. Na autora vítězného loga pak čeká odměna 30 tisíc korun.

Foto: Město Bohumín

Současný znak města, který je používan pro propagaci

Článek

"Již mnoho let využíváme k propagaci Bohumína pouze znak města a chceme to změnit. Nové logo by se mělo objevit jak na našich webových stránkách, u nichž momentálně pracujeme na nové podobě, tak na reklamních a propagačních předmětech nebo na tiskovinách," informovala vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice Miroslava Šmídová.

Logo musí být jednoduché a srozumitelné, ale zároveň originální a nadčasové. Nejlepší desítku návrhů radnice zveřejní od května do června na svých stránkách. Do rozhodování o nové logo se zapojí i veřejnost. Přihlédne k tomu i hodnotící komise, která po skončení ankety o nový logotyp na webu města sestaví pořadí návrhů. V červenci pak o vítězném návrhu rozhodnou radní.

"Chceme najít nové logo a logotyp, které by bylo základem pro jednotný vizuální styl města. Do soutěže se tak mohou zapojit odborné grafické firmy i grafici amatéři nebo i studenti. Vždyť i mezi nimi mohou být talentovaní lidé s dobrými nápady. Odborná komise bude hodnotit celkovou výtvarnou úroveň navrženého loga, originalitu i jeho spojitost s Bohumínem," doplnila Šmídová s tím, že pokud by náhodou žádný ze soutěžních návrhů radní nezaujal, skončí soutěž bohužel bez výběru nového loga.

Zájemci o soutěž mohou podat maximálně tři samostatné návrhy loga i logotypu, a to jak v papírové, tak elektronické podobě. Připojit k nim musí krátký popis s filozofií svého návrhu. Soutěžní návrhy budou po celou dobu soutěže posuzovány jako anonymní. Proto je autoři nesmí číslovat či jinak autorsky označit. S autorem vítězného návrhu uzavře město licenční smlouvu.

Podrobné informace o soutěži lze najít na internetových stránkách města, v sekci Radnice, v kategorii Veřejné zakázky.

Reklama

Výběr článků

Načítám