Hlavní obsah

V areálu BS vinařských potřeb lahvovali vinaři mladá vína

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 3. listopadu probíhalo od brzkých ranních hodin v areálu firmy BS vinařské potřeby plnění letošních mladých vín. Speciální mobilní linka zde byla k dispozici vinařům, kteří nemají možnost vlastního lahvování. Během dne bylo jejím prostřednictvím naplněno celkem 21 tisíc lahví vína.

Foto: BS Vinařské potřeby
Článek

Čtyři vinařství využila v pondělí k plnění svých bílých, růžových i červených vín z letošní úrody mobilní linku přímo v prostorách velkobílovické firmy. Další vinař si potom nechal pojízdnou linku přistavit přímo do svého vinařství, kde proběhlo lahvování i jeho mladých vín.

„Mobilní plnící linka zajišťuje komplexní služby od desinfekce lahví, přes filtraci, naplnění až po finální uzavření zátkou a polepení etiketou,” uvedl výkonný ředitel Robert Vyhoda. „Zákazník si může zvolit, zda chce lahve opatřit korkem, nebo šroubovým uzávěrem. Doplňkovou službou je i balení do kartonů,” dodal.

Lahvovací linka plní objemy vína už od 200 litrů, takže je vhodná pro malé vinaře i pro firmy, které požadují plnění malých šarží vín. „V letošním roce jsme zatím nalahvovali více než 900 tisíce lahví. Hranici jednoho miliónu lahví za roku bychom měli překročit už začátkem prosince,” doplnil Robert Vyhoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám