Hlavní obsah

Už tuto neděli si lze zaběhat s Jakubem Kohákem na Benešovském běžeckém festivalu

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. září se koná čtvrtý ročník festivalu zahrnujícího hlavní závod na 10 km. Na své si přijdou ale i běžci na kratší trasy, pro které je připraven Optiscont minimaraton na necelé 4 km nebo běh pro maminky a hospodyňky. Společně s Jakubem Kohákem můžete běžet charitativní běh pro Matyáše.

Foto: Benešovský běžecký festival

Benešovský běžecký festival je akcí na podporu zdraví. Součástí doprovodného programu je také screening zraku dětí.

Článek

Až do soboty do 13 hodin se lze registrovat na vybrané závody v registračním stanu na Masarykově náměstí. Prezence v den závodu bude probíhat v dopoledních hodinách v budově ZŠ Benešov. 

„Benešovský běžecký festival je akcí pro celou rodinu. Běžet můžete jak hlavní desetikilometrovou trasu, tak některý z kratších okruhů. Děti mohou běžet své juniorské závody. Pro všechny je pak určen charitativní běh pro Matyáše, u kterého nezáleží na čase, ale na ochotě podpořit dobrou věc. Právě tuto část akce se rozhodl podpořit známý bavič a sportovec Jakub Kohák,“ uvedl jeden z organizátorů Zdeněk Rada.

Dodal, že zajímavých hostů bude na akci více. Za pozornost jistě bude stát návštěva handicapovaného triatlonisty a účastníka Ironmanu, sportovce Zbyňka Švehly.

Akce má podpořit pohyb a zdravý životní styl. Součástí doprovodného programu je také možnost screeningu zraku u dětí a mladistvých. Po celý den je možné se zastavit u stánku Optiscont, kde screening a odbornou konzultaci zajistí oční lékař MUDr. Pavel Dvořák. Pro příznivce soutěží bude připravena soutěž o sluneční brýle.

Benešovský běžecký festival poctí svou návštěvou také předseda parlamentu Jan Hamáček, který ve 13.10 odstartuje hlavní závod na 10 km, Benešovskou desítku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám