Hlavní obsah

Už 41. ročník Štěpánského běhu zažila Ostrava-Poruba

Novinky, Josef Zajíc

Od roku 1977 se v Ostravě-Porubě koná Štěpánský běh. Vždy 26. prosince a vždy je plno závodníků. V současné době je hlavním organizátorem PhDr. Ing. Jaromír Horák z TJ Liga stovkařů Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Štěpánský běh Porubou. Start.

Článek

Na stadion v Ostravě-Porubě, součást Sportovního a rekreačního zařízení města Ostravy, s.r.o. - SAREZA, se postupně scházeli závodníci, kteří si po prvním svátku vánočním chtěli změřit své fyzické a vytrvalostní síly na již tradičním závodu.

Závod uspořádal sportovní klub TJ Liga stovkařů Ostrava spolu s TJ VOKD Poruba a ve spolupráci se Sportovním a rekreačním zařízením města Ostravy. Ředitelem závodu byl Jiří Hubáček, spolupráce Ing. Josef Bučko. Časomíru zajistil tým maraton klubu Otto Seitl Ostrava. Při závodu spolupracovala i Městská policie Ostrava.

„Při prvních ročnících závodu jsem ještě nebyl ve vedení organizačního štábu. K organizaci závodu Štěpánský běh Porubou mě přivedl Josef Zumr, vynikající závodník a pak také trenér, který už není mezi námi. Já jsem potom organizaci, zajištění a realizaci závodu se svými spolupracovníky převzal. Tak nějak se ty roky nabalují, až sám se nestačím divit, kolik roků už to je. V současnosti mě těší, že se komunita závodníků, kteří se našeho závodu zúčastňují, se nemění, naopak se počet závodníků zvedá. Co mě těší nejvíce, je skutečnost, že na trati přibývá mladých a zúčastňuje se stále více žen,” konstatoval hlavní organizátor závodu PhDr. Ing. Jaromír Horák.

Přesně v 10.00 hodin z brány borců ze stadionu vystartovalo na 13,5kilometrovou trať Ostravou-Porubou 127 mužů čtyř vyhlášených kategorií a 32 žen tří věkových kategorií. Ti nejlepší se snažili překonat rekord závodu, který v kategorii žen zaběhla v roce 2003 Šádková Lenka v čase 49:58, v kategorii mužů rekord zaběhl v roce 2007 Aleš Miko. Oba rekordy nebyly v letošním roce překonány.

Výsledky hlavní kategorie A - muži do 39 let:

1. Martin Ocásek 45:11, 2. Lukáš Turek 46:16, 3. Petr Muras 47:06.

Výsledky hlavní kategorie žen E - ženy do 34 let:

1. Eva  Filipiová - 51,24, 2. Hana Legerská 54:43, 3. Veronika Martínková 57:16.

Absolutní vítězové bez ohledu na kategorie:

Ženy F - 35-44 let: Petra Pastorková 50:20

Muži A - do 39 let: Martin Ocásek 45:11

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám