Hlavní obsah

Uvařeno Jáchyma Topola v podání Divadla Naboso

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradiční divadelní večer ve valašskomeziříčském M-klubu navštíví ve středu 14. listopadu boskovické amatérské Divadlo Naboso. Od 19. hodiny zde představí dvě inscenace, a to hru Jáchyma Topola Uvařeno a recitační sbor voice-bandového typu Magorův sbor.

Foto: Promo foto Divadlo Naboso

Magorův sbor Divadla NABOSO

Článek

Divadlo Naboso přijede do Valašského Meziříčí vůbec poprvé. Jedná se o ochotnický soubor z Boskovic, jehož název je zkratkou pro NA BOskovické SOkolovně.

V M-klubu představí své doposud nejúspěšnější představení Magorův sbor, které zpracovává vězeňskou poezii Ivana Martina Jirouse, převážně ze sbírky Magorovy labutí písně, a inscenaci hry Jáchyma Topola Uvařeno, jenž je nepohádkovým příběhem o tom, že kdo se spřáhne se zlem, skončí v pekle.

Obě představení jsou spjata s významnými českými literáty, a to s českým básníkem a guru českého undergroundu Ivanem Martinem Jirousem a Jáchymem Topolem. Druhou spojitost mají v prostředí, které oba texty reflektují.

Vstupenky na kriminálnický večer amatérského divadla s Boskovic si můžete zakoupit v Informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách www.kzvalmez.cz přímo u akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám