Hlavní obsah

Útočníkův nůž zastavila až strážníkova pistole

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agresivních násilníků přibývá, nezřídka svůj verbální atak podporují zbraní. Podobnou zkušenost měl v sobotu odpoledne pouliční prodavač v Bolzanově ulici nedaleko Masarykova nádraží v Praze.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V sobotu v půl čtvrté odpoledne přijela po hlášení o přepadení hlídka strážníků do Bolzanovy ulice v Praze 1. Vyslaní příslušníci městské policie reagovali na hlášení,   podle kterého měl neznámý mladík napadnout pouličního prodavače a následně jej ohrožovat nožem.

Hlídka na místě vyslechla napadeného muže, ten strážníkům ukázal na mladíka odcházejícího do Vrchlického sadů. Strážníci se ihned za mužem vydali, a když ho dostihli, všimli si, že muž má stále v ruce nůž. Útočník byl několikrát vyzván k odhození zbraně, na což nereagoval.

Když se muž proti hlídce s nožem otočil a přibližoval se k ní, aniž by reagoval výzvy, strážníci použili hrozbu namířenou služební zbraní. Poté muž nůž odložil na zem. Na další pokyny však znovu nereagoval, hlídka mu proto nasadila služební pouta.

Při bezpečnostní prohlídce strážníci u muže nalezli nejen nůž, ale i 10 injekčních stříkaček. Hlídka poté na místo přivolala Policii ČR, která si následně celou věc převzala k dalšímu šetření.

Napadený prodavač skončil v rukou záchranné služby, která ho převezla k ošetření do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám