Hlavní obsah

Útočníkovi, který bezdůvodně napadl a těžce zranil hosta v baru, hrozí vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Komisař kriminální policie ve Zlíně v těchto dnech uzavřel případ osmatřicetiletého muže z Otrokovic, který loni na Silvestra bezdůvodně napadl a vážně zranil staršího hosta v jednom z otrokovických barů. Navíc napadl i zakročujícího policistu. Agresora může soud poslat za mříže až na osm let.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Zraněného muže odvezli záchranáři do nemocnice, kde byl měsíc hospitalizován. Poté se ještě několik týdnů léčil v domácím prostředí,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Znalec z oboru zdravotnictví v posudku vyhodnotil, že se v tomto případě jedná o vážnou poruchu zdraví, u níž nejsou vyloučeny trvalé následky.

„Komisař kriminální policie ze Zlína podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému muži z Otrokovic, který loni na Štědrý den v sedm hodin ráno bezdůvodně fyzicky napadl sedmašedesátiletého muže v baru a těžce ho zranil. Poté ještě zaútočil na policistu a chtěl hlídce utéct, což se mu nepodařilo,“ sdělila mluvčí.

Obviněný, který skončil v policejní cele a odtud putoval do vazební věznice, byl za zvlášť závažný zločin již jednou potrestaný.

„Nyní mu za spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinů výtržnictví a násilí proti úřední osobě hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala policistka.

Podle Moniky Kozumplíkové útočník svého jednání lituje a hájí se tím, že za jeho agresivitou stojí pouze konzumace alkoholu. Přislíbil, že ho už pít nebude a napadenému muži se omluvil. O jeho vině a trestu nyní rozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám