Hlavní obsah

Útěkář z dětského domova chtěl v Otrokovicích oloupit dívku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý šestnáctiletý hoch přepadl v pátek 25. května po jedenácté hodině večer nedaleko vlakového nádraží v Otrokovicích na Zlínsku devatenáctiletou dívku a chtěl po ní peníze.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Dívce se podařilo vytočit na telefonu svého přítele, který jí přispěchal na pomoc a útočníka zadržel. Mladíka si převzali přivolaní policisté,“ uvedla dnes policejní mluvčí Lenka Javorková.

Šestnáctiletý hoch, který byl na útěku z dětského domova na Přerovsku, po dívce požadoval peníze. „Když mu odpověděla, že žádné nemá, povalil ji na zem, držel ji za mikinu a zvýšeným hlasem peníze znovu požadoval. Dívce se však podařilo vytočit na svém telefonu poslední volané číslo, které patřilo jejímu dvaadvacetiletému příteli. Když po zvednutí telefonu uslyšel její křik, rozběhl se na místo, kde se s ní měl potkat. Útočník po jeho příchodu v napadání přestal a z místa utekl, jenže dívčin přítel ho dostihl a zadržel. Pak přivolal policisty, kteří si mladíka převzali,“ popsala událost policejní mluvčí.

Útočník byl pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili přes dvě promile. Případ si převzali zlínští kriminalisté. „Zadržený mladík je podezřelý z trestného činu loupeže ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až desetiletý trest odnětí svobody, přičemž u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba. Mladíka jsme v sobotu předali kriminalistům z Přerova, kteří budou ve vyšetřování případu pokračovat,“ dodala Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám