Hlavní obsah

Úspěšný rok završí Helena Vondráčková tradičně v pražské Lucerně

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vánočně laděným koncertem uzavře úspěšný letošní rok v neděli 21. prosince v pražské Lucerně Helena Vondráčková. Jako obvykle ji doprovodí skupina Charlie Band, zatímco v roli hosta se představí zpívající hitmaker Ondřej Brzobohatý.

Foto: Jarka Kaššová

Po úspěšném slovenském turné vystoupí Helena Vondráčková v neděli 21. prosince v pražské Lucerně.

Článek

Sázka na Ondřeje Brzobohatého není náhodná, zpěvačka s ním spolupracuje už delší čas. Loni jí napsal dvě písně na album Touhy a letos v září jí pokřtil retrospektivní dvojalbum Best Of The Best, kterým Helena Vondráčková připomněla padesát let na scéně. A když jí nedávno vyšlo album Kouzlo Vánoc, objevil se na něm duet, který natočili oba zpěváci. Zcela určitě ho zazpívají i v Lucerně.

Vedle toho Helena Vondráčková zazpívá několik dalších vánočních písní stejně jako všechny zásadní hity dosavadní kariéry včetně Červené řeky, se kterou svou dráhu na podzim roku 1964 coby vítězka talentové soutěže Hledáme nové zpěváky začínala.

Padesát let na scéně připomněla v červenci "narozeninovým" koncertem na hradě Karlštejn, na které jí byla předána kromě spousty květin a dalších dárků také pamětní medaile. Iniciátorkou tohoto ocenění byla Alena Hájková, majitelka agentury a magazínu VIP osobnosti.

Medaile je raritou právě proto, že jako na jediné je na ní z obou stran vyražen portrét zpěvačky. Omezený počet 20 kusů zlatých a 250 kusů stříbrných medailí bylo exkluzívně vloženo právě do 2CD Best Of The Best, které ve spolupráci se Supraphonem vydala Česká mincovna.

„Právě Helena Vondráčková patří k absolutní špičce naší popové scény,” míní Alena Hájková. „Profesionalita ale není jen o zpěvu, ale také o znalosti jazyků, citu a vkusu, celkovém outfitu, společenském vystupování, dodržení slova, disciplíně atd. Myslím si, že si za padesát let na scéně tuto medaili opravdu zaslouží. Jsem ráda, že se Heleně můj nápad líbil a že spolupráce s Českou mincovnou na medailích proběhla na velmi vysoké a kvalitní úrovni.”

Podzim i závěr letošního roku měla Helena Vondráčková vůbec mimořádně náročný. Nejenže natočila již zmíněné album Kouzlo Vánoc, ale měla také řadu koncertních i televizních vystoupení.

Kromě koncertů v tuzemsku i na Slovensku se představila rovněž ve vánoční show německé televize MDR a zazpívala si i v Turecku. Na podzim byla jednou z hvězd dvou televizních pořadů - nejdřív to byla "česko-slovenská" Chart Show, potom záznam koncertu Královny popu - Pocta legendám. Ostatně na obrazovce zazpívá Helena Vondráčková také v rámci silvestrovské televizní zábavy.

Aktuálním hitem těchto dnů je nejen duet Vánoční s Ondřejem Brzobohatým, ale i horká novinka Oheň lásky, kterou jí přímo na tělo napsali italští autoři.  

Reklama

Výběr článků

Načítám