Hlavní obsah

Úspěšný běžecký víkend atletů z Velkého Meziříčí

Novinky, Miloš Vokoun

První jarní víkend byl pro mladé atlety ze Sokola Velké Meziříčí naplněn dvěma přespolními běhy.

Foto: Miloš Vokoun

Honza a Petr

Článek

V sobotu početná výprava vyrazila do Třebíče na Běh Lorenzovými sady. Tento běh je nejstarším přespolním během na Moravě, letošní ročník přivítal celkem 178 běžců ze širokého okolí. Jedenáct z nich byli reprezentanti Sokola Velkého Meziříčí. Nejmenší byl dvouletý Jaroušek Caha, který absolvoval nesoutěžní běh pro malé sportovce.

Další běžci obsadili ve svých kategoriích tato pořadí: Bednářová Nikola 9., Harvey Dana 13., Homolová Nikola 20., Harvey Oliver 4., Podrábský Jan 10., Kovalčík Jakub 4., Kubíček Jan 5. a Březka Ivo 8.

Na stupně vítězů se postavila Jůlie Ráčková, která v kategorii žen vybojovala stříbrný pohár. Nejlepší výsledek dosáhl favorit kategorie mladších žáků Petr Vokoun, který nad hlavu zvedl zlatý pohár vítěze. Společná všem byla snaha o co nejlepší výsledek a radost z dosažených umístění.

Neděle patřila tradičnímu běhu Blátivý Kameňák. Zde velkomeziříčský Sokol reprezentovali dva zástupci, a to Jan Kubíček a Petr Vokoun, kteří se tentokrát setkali v jedné kategorii. Absolvovali trať dlouhou 1600 metrů a o pořadí rozhodl až závěrečný finiš. Honza si na krk pověsil stříbrnou medaili a Peťa bronzovou. Z bedny měli oba radost, neboť se prosadili v ostré konkurenci místních borců z triatlonového oddílu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám