Hlavní obsah

Úspěch z Monaka: Diamanty pro růžové víno z Milotic

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší růžové víno? Prestižní přehlídka v Monaku ukázala na Cabernet Sauvignon Rosé vyrobené ve slováckých Miloticích.

Foto: Zdeněk Šmýd

Tento diamant už je na Slovácku v Miloticích.

Článek

Úspěchy moravských vinařů ve světě se opakují čím dál častěji. Vozí zlaté medaile z Londýna, Paříže nebo Vídně. Posledním úspěch je dokonce diamantový. Má ho na svědomí Tomáš Krist z Milotic, který uspěl na vysoce prestižní přehlídce růžových vín International Rosé Wine Guide v Monaku.

Jeho Cabernet Sauvignon Rosé pozdní sběr 2018 nejen že získal od odborníků diamantovou medaili, ale byl dokonce celkovým vítězem. „Cabernet Sauvignon je naše oblíbená odrůda a v tuto chvíli si jí ceníme o to víc,“ uvedl k ocenění Tomáš Krist.

Speciální klání pro růžová vína

Březnové klání růžových vín v Monaku je zcela speciální. Kombinují se zde vína s jídlem a originálním adjustážním přístupem.

„V porotě, která hodnotí růžová vína, jsou profesionální sommeliéři, šéfkuchaři, umělci, gastronomové, ale i milovníci vín. Ti na jednom místě vychutnávají růžová vína z různých částí světa a regionů. Vína se kombinují a párují s různými pokrmy. Tím vzniká jedinečná atmosféra a kombinace chutí,“ uvedl vítězný vinař z Milotic, který v březnu sbíral zlaté medaile i na dalším uznávaném klání Vinalies Internationales v Paříži, kde se spolu s ním mohli radovat s medailí i další moravští kolegové Znovín Znojmo, Vinařství Volařík, vinařství Gotberg, vinařství Bohemia Sekt, Vinařství Štěpán Maňák a Vinařství Baloun.

Vloni 900 medailí z celého světa

Milovníci jihomoravských vín se mají určitě i dál v tomto roce na co těšit. Připomeňme si, že podle dat z Národního vinařského centra vloni tuzemští vinaři posbírali v zahraničních soutěžích více než 900 medailí.

Bylo mezi nimi unikátních šestnáct velkých zlatých a jedna platinová. Medailové zisky pak korunovalo pět titulů Šampiona, tedy ocenění pro vína mimořádné kvality, která ve svých kategoriích nenašla konkurenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám