Hlavní obsah

Úspěch studentky průmyslovky Hodonín v soutěži Studentský design 2017

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barbora Gučová, studentka 3. ročníku Grafického designu hodonínské průmyslovky, je laureátkou soutěže Studentský design 2017. Znamená to, že se její práce umístila mezi 30 nejlepších prací z celé České republiky.

Foto: Archiv SŠPU

Barbora Gučová, studentka 3.ročníku Grafického designu hodonínské průmyslovky je laureátkou soutěže Studentský design 2017.

Článek

Studentský design 2017 je celostátní soutěžní přehlídkou prací studentů středních a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory. Letos se konal již 27. ročník.

Této soutěžní přehlídky se vždy účastní více jak 35 vyšších a středních škol z Asociace škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory z celé České republiky.

Každoročně pořádaná reprezentativní přehlídka studentského designu umožňuje jak zúčastněným školám, tak široké veřejnosti, porovnat kvalitu a vyspělost výtvarného a umělecko-řemeslného vzdělávání. V celostátním kole se sešlo asi 180 vybraných uměleckých prací. Jsou zde zastoupeny sekce: produktový design, grafický design, oděv – textil – obuv, sklo a multimediální tvorba.

Vyvrcholením celé soutěže bylo nejen uspořádání výstavy všech exponátů po dobu jednoho měsíce od 9. března do 4. dubna v Paláci Adria v Praze, ale také vyhlášení nejlepších 30 prací – laureátů soutěže, kteří se pak budou prezentovat na podzim 2017 v rámci výstavy Designblok. A hodonínská průmyslovka bude opět při tom.

Práce Barbory Gučové, která se skládala z reklamních plakátů pro tři ročníky gastronomického festivalu „Asian food festival“, obsadila skvělé 11. místo napříč všemi obory. Bude se tedy prezentovat na podzim na výstavě Designblok. Hodonínská průmyslovka tak opět potvrzuje svou stálou kvalitu a nezastupitelné místo mezi uměleckými školami.

Reklama

Výběr článků

Načítám