Hlavní obsah

Uřízneme ti ucho, vyhrožovali lupiči bezmocnému seniorovi

• Aktualizováno
Novinky, Vratislav Konečný

Dvě osoby, muže ve věku 40 a ženu ve věku 41 let, náchodští kriminalisté v úterý zatkli a obvinili ze spáchání zločinu loupeže. Po předchozí vzájemné domluvě násilím vnikli 30. srpna ve večerních hodinách do rodinného domu 76letého seniora, o kterém se domnívali, že bude mít doma hodně peněz.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Seniora, který v domku bydlel sám, v chodbě domu okamžitě povalili na zem, dále ho fyzicky napadali a křičeli na něj, aby jim řekl, kde má peníze. Starý pán sice útočníkům řekl, že u sebe doma žádné peníze nemá, oni ho však dále ohrožovali a přitom obraceli domek vzhůru nohama,” uvedla mluvčí náchodského oddělení PČR Mgr. Eva Prachařová.

Při hledání peněz se muž ani neostýchal podívat do lednice, odkud sebral nějaké jídlo i pití, a při loupení začal svačit. V nestřežené chvíli se naštěstí podařilo seniorovi uniknout k sousedům. Lupiči mezitím utekli.  

„Vypátrání útočníků policii velmi ztěžoval fakt, že se muž i žena, jak vyplynulo z vyšetřování, znali jen krátce, prakticky letmo. Přesto se však během několika hodin stihli domluvit na loupeži," sdělila Eva Prachařová.

Útočící muž vyhrožoval důchodci, že mu uřízne ucho. Pachatel je několikrát trestaný, jen za tento rok má na svědomí pět násilných trestných činů. Policisté však nepolevili a intenzivně po obou lupičích pátrali, až je zadrželi. Ani žena nebyla policistům a soudcům neznámá.

Náchodský okresní rozhodoval o tom, zda jejich další stíhání bude pokračovat vazebně. Muž byl zadržen, žena je vyšetřována na svobodě. Jak muži, tak ženě za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.  

Reklama

Výběr článků

Načítám