Hlavní obsah

Upíři se chystají ovládnout zámek Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima nabízí na zámku Loučeň zcela nevšední zážitky. V lednu se zde konají o sobotách (12., 19. a 26. ledna) upírské prohlídky. Podávat se při nich bude i krvavý upírský nápoj.

Foto: zámek Loučeň
Článek

"Naše infocentrum návštěvníky varovalo, že tohle není žádná legrace. Nevěří, chtějí na vlastní oči vidět upíry. Dobrá, mají je mít," uvedla Kateřina Šrámková, jednatelka zámku.

Zkrátka a dobře - v průběhu letošního ledna bude na zámku hodně nebezpečno, ovládnou ho totiž - jak už bylo řečeno - upíři. Velkým překvapením určitě pro návštěvníky bude, že mezi ně patří i knížecí rodina.

"Ano, přiznáváme, je to tak. Knížecí rodina ze zámku Loučeň není jen tak obyčejné modré krve. Její příslušníci jsou upíři," šokovala nedávným přiznáním novináře Kateřina Šrámková.

Během Hradozámecké noci na přelomu srpna a září se prý objevilo pár případů, kdy se několik návštěvníků z výletu na hrad či zámek nevrátilo zpátky domů. A osudné noci se vypravili právě na zámek Loučeň. Jednatelka zámku přiznala, že za jejich zmizením stojí místní aristokratičtí upíři. 

"Ti lidé nepochopili, že to není žádná akční podívaná, ale skutečně závažný kriminální případ, komplikovaný navíc tím, že upíři jsou postavami aristokratů z doby kolem roku 1900. Coby státní příslušníci rakousko-uherské monarchie tak nemohou být za své krvavé vraždy souzeni podle platných českých zákonů. A tak dál běhají na svobodě a krvelačně vítají další návštěvníky. Při nedávných adventních prohlídkách dokázali své vášně ukočírovat - v mírumilovném adventním období nebylo pohřešováno jediné dítě z těch takřka dvou tisíc příchozích. Ale protože knížecí rodinu znám zblízka, v lednu za ni opravdu nemohu ručit," říká bezradně manažer zámku Jiří Senohrábek.

Pro ty, kdo se chtějí přesvědčit, jak to s upíry na zámku opravdu je, jsou připraveny upírské prohlídky s ochutnávkou krvavého upírského nápoje v termínech 12., 19. a 26. ledna vždy od 14 nebo 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám