Hlavní obsah

Upeč štrúdl, vyhraj a pomoz křížovým kapličkám

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos poslední mníšecký farmářský trh se uskuteční v sobotu 15. října od 8.00 hodin na náměstí F. X. Svobody v Mníšku pod Brdy. Jeho součástí bude soutěž o nejlepší štrúdl a zahraje i flašinetář.

Foto: Simona Paulů

Různé dobrůtky z farmářského trhu v Mníšku pod Brdy.

Článek

„Až porota rozhodne o vítězích, budou všechny soutěžní štrúdly rozprodány zájemcům a výtěžek z prodeje opět poputuje na veřejnou sbírku na obnovu kapliček křížové cesty na Skalce,“ říká organizátor Miloš Navrátil.

„Soutěž bude moderovat Jirka Hladovec, hejtman spolku Rorejs, a v porotě zasedne vyhlášená pekařka a cukrářka Eva Jarolímková společně s mníšeckým farářem Janem Dlouhým. Své výrobky můžete nahlásit předem e-mailem na mks@mnisek.cz nebo na telefonu 318 592 280. Registrace do soutěže proběhne mezi 8. a 9. hodinou na náměstí,“ dodal Miloš Navrátil.

Z nabídky trhovců se můžete těšit například na český česnek a brambory, ale i ostatní sezónní zeleninu a ovoce. Na své si přijdou i milovníci domácích koláčů a buchet, medových perníčků - malovaných, s čokoládou i s ořechy.

Ke koupi budou rybí výrobky ze stánku Blatenská ryba, přírodní ovčí i nakládané pikantní sýry, písecké a protivínské uzeniny a další dobroty. Doplňkem bude, jako vždy, řemeslné zboží - zastoupeno bude dřevařské a košíkářské zboží, malované sklo, drobné šperky a bižuterie, ručně vyráběné svíčky a další.

O dobrou podzimní náladu se bude starat flašinetář Jan Bondra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám