Hlavní obsah

Univerzitu třetího věku Západočeské univerzity čekají zápisy do nových kurzů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Univerzita třetího věku Západočeské univerzity v Plzni letos poprvé od svého založení v roce 1992 uspořádala letní školu. Pro účastníky připravila na dva týdny program, který vycházel z oblíbených aktivit v rámci běžného akademického roku.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Po úspěšném 1. ročníku letní školy čekají Univerzitu třetího věku zápisy do nových kurzů.

Článek

"K pořádání letní školy nás přivedl fakt, že některým posluchačům končí výuka již závěrem dubna a začíná zase až v půlce září, což je skoro čtyři a půl měsíce bez školních škamen. A protože je to dlouhá doba, chybí jim setkávání se spolužáky," uvedla tajemnice Univerzity třetího věku ZČU Magdalena Edlová.

Hned první den letní školy se mohli zájemci vypravit na archeologickou procházku pod vedením Josefa Hložka z katedry archeologie Fakulty filozofické ZČU.

Následovala exkurze na zámek do Červeného Poříčí a výstup na kopec Tuhošť, který již dříve vydal nálezy z doby bronzové a starší železné, a proto vhodně doplnil archeologický ráz exkurzí. Další setkání bylo zaměřené na trénování paměti a cvičení tai-či, kterému se může každý účastník věnovat i samostatně v pohodlí svého domova. Letní školu uzavřela prohlídka barrandovských ateliérů a návštěva expozice České národní banky "Lidé a peníze", zaměřené na historii vývoje peněz od pazourků k digitálním penězům a čipům.

"První ročník letní školy navštívilo přibližně sto posluchačů a všichni byli s jejím průběhem velmi spokojeni. Pilotní běh se tedy osvědčil a pro příští léto už můžeme s letní školou počítat jako s tradiční akcí Univerzity třetího věku ZČU," doplnila Edlová.

V současné době se Univerzita třetího věku ZČU již připravuje na zápisy do dalšího akademického roku, které proběhnou 26. srpna.

V akademickém roce 2014 /15 nabídne Univerzita třetího věku ZČU nově studijní obory Archeologie aktivně – Za vybranými památkami regionu, Architektura Plzně, Česká literatura, Osobnosti českého a světového designu, Dějiny lékařství, Egyptologie, Politologie, Praktická astronomie a Úvod do kriminologie a trestní politiky. Nebudou chybět ani oblíbené kurzy Ochrana práv seniorů, Psychologická praktika nebo Trénování paměti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám