Hlavní obsah

Unikátní záběry z fotopastí vzbudily velký ohlas

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím se živí jezevec? Kde hnízdí sokol? Jak funguje fotopast? Na to dnes už umí odpovědět žáci východočeských základních škol, kteří se v první polovině února zúčastnili v broumovském klášteře nového vzdělávacího programu.

Foto: Kateřina Ostradecká

Studenti královéhradecké základní školy zkoumají zvířecí lebku během vzdělávacího programu Zimní Broumovsko skrytou kamerou.

Článek

Nový environmentální vzdělávací program Zimní Broumovsko skrytou kamerou navštívili v prvních dvou únorových týdnech žáci základních škol z Hradce Králové a z broumovského regionu.

Společně s lektorkami Šárkou Vávrovou a Martinou Junkovou se studenti během dvouhodinového programu vydali na pomyslnou dobrodružnou cestu po stopách jelena, rysa a zajíce. Naučili se poznávat stopy těchto divokých zvířat žijících na Broumovsku. Vyzkoušeli si také zacházení s dalekohledem a zjistili, jak funguje fotopast.

„Unikátní záběry divokých zvířat žijících na Broumovsku, zachycené fotopastí, vzbudily u žáků velký ohlas. Žáci hádali, jaká zvířata jsou na záběrech. Poznali srnce, rysa, muflona, vydru i lišku. I přesto, že jsme měli omezený čas na program, jsme si užili báječné dopoledne plné divoké zvěře a dobrodružství,“ zhodnotila program lektorka Šárka Vávrová.

Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov nyní nabízí celkem 12 vzdělávacích programů: Nitka a plátýnko, Šest smyslů, Semínko si pamatuje, Voda voděnka, Broumovsko skrytou kamerou, Na obědě u benediktinů, Poznejte baroko nejen naoko, Temná historie, Krajinou děsnou v širé pustině a filmové dílny Filmfárum

Nově jsou do nabídky zařazeny programy: Zimní Broumovsko skrytou kamerou, Byliny a Obilí. Programy jsou rozdělené do kategorií dle věku a určené žákům mateřských, základních i středních škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám