Hlavní obsah

Unikátní výstava Play Broumovsko vyvrcholí v únoru dětským karnevalem

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jedinečnou interaktivní výstavu Play Broumovsko do areálu textilních závodů Veba a. s. v Broumově mohou návštěvníci zavítat ještě jeden měsíc. V sobotu 28. února bude otevřeno naposledy.

Foto: AGENTURA PRO ROZVOJ BROUMOVSKA o.s
Článek

Téměř celý rok mohli malí i velcí návštěvníci výstavy Play Broumovsko rozvíjet svou tvůrčí mysl prostřednictvím interaktivních objektů ve dvou výstavních sálech továrny Veba. Ještě v únoru je šance v látkovém labyrintu objevovat a zkoumat padesátku originálních exponátů českých i zahraničních umělců jako Kuleta, Prodvafone, Rohovka, Křeslo mámení, Ucho nebo nově instalovaný Vodní zvon.

„Branami výstavy doposud prošlo více než 35 000 návštěvníků, z čehož máme velkou radost. Nejen školní zájezdy z Královéhradeckého kraje, ale také rodiny s dětmi, party kamarádů i domovy důchodců a sportovní oddíly plnily po dobu deseti měsíců prostory výstavy a já pevně doufám, že poslední měsíc tomu bude stejně.,“ řekla Markéta Hanušová, koordinátorka výstavy.

V sobotu 7. února bude po celý den pro návštěvníky připraven dětský karneval - děti i dospělí v maskách budou mít na výstavu vstup zdarma. „Na výstavě je stále co objevovat a každá další návštěva vás utvrdí v tom, že nikdy to není stejné, a pokaždé si odnesete jiný, nezapomenutelný zážitek,“ dodala Markéta Hanušová.

Pro veřejnost i školní zájezdy jsou připraveny workshopy, součástí projektu je také unikátní regionální soutěž 99 + 1 Broumovsko oSOBnĚ. Principem je sbírání soutěžních etiket u regionálních partnerů v obchodech, restauracích, sportovních zařízeních nebo na turistických atrakcích. Již za 10 a 25 etiket získávají účastníci soutěže věcné ceny. 

„Těší mě, že vyplněných herních plánů přibývá. Osobně jsem velmi zvědavá, z kolika herních plánů budeme losovat výherce osobního automobilu. Na ten je totiž potřeba pilně sbírat a nalepit celkem 70 etiket,“ řekla Markéta Hanušová.

„Děkuji všem partnerům výstavy v čele s textilními závody Veba a. s. v Broumově, Audabiacem, ProRegiony, Nadací Karla Janečka a mnoha dalšími. Bez všech podporovatelů, nadšenců a dobrovolníků by se nám nepodařilo tento nezapomenutelný a jedinečný projekt v Broumově zrealizovat,” dodala Hanušová.

Reklama

Výběr článků

Načítám