Hlavní obsah

Úmyslně založený požár zničil střechu garáže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Požár garáže s dílnou v Zádveřicích-Rakové na Zlínsku ve středu 23. srpna způsobil majitelům škodu přesahující 800 tisíc korun. „Podle závěrů vyšetřovatele hasičů byl založen úmyslně. Událost si převzali policejní vyšetřovatelé,“ sdělil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničená střecha garáže.

Článek

Operátor tísňové linky krajských hasičů přijal v 11.55 hodin původně oznámení o požáru stodoly u rodinného domu. K hlášené události okamžitě vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a dobrovolní hasiči z Vizovic a Zádveřic.

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požár nezasáhl stodolu, ale střechu garáže s dílnou postavenou mezi dvěma rodinnými domy. Už na první pohled bylo zřejmé, že na záchranu střechy je pozdě. Pomocí několika vodních proudů hasiči srazili plameny a poté, co se dostali do zasaženého prostoru, pokračovali v dohašování jednotlivých ložisek hoření a rozebírání střešní konstrukce a krytiny,“ popsal událost mluvčí hasičů.

Hasiči museli zasahovat v dýchací technice. „Ze spodních prostor objektu, které byly požárem zasaženy jen částečně, vynesli dvě propan-butanové tlakové lahve. V 12:52 hodin, necelých padesát minut po příjezdu první jednotky, ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru,“ dodal Libor Netopil.

Mimo zasaženého objektu došlo vlivem působení sálavého tepla také k poškození zateplení fasád a oken sousedících rodinných domů.

Při vyšetřování a ohledání místa požáru nasadili vyšetřovatelé služebního psa vycvičeného k zjišťování zbytků hořlavých kapalin na požářišti. Podle závěrů vyšetřovatele hasičů byl požár založen úmyslně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám