Hlavní obsah

Umísťovací výstava koček a psů v karlštejnském Muzeu betlémů

Novinky, Dana Javůrková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní umísťovací výstava koček a psů se bude konat v sobotu 27. května a v neděli 28. května, a to od 11 do 18 hodin v krásném areálu Muzea betlémů na Karlštejně, Karlštejn č. p. 11.

Foto: Dana Javůrková
Článek

Umísťovací výstavy opuštěných koček Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko pořádá pravidelně od roku 2013. První výstava se konala 1. a 2. června 2013 a moc koček tehdy nový domov nenašlo.

Jak roky míjely, lidé si na výstavy nacházeli cestu. Od jara roku 2016 organizátoři na výstavu pozvali také ochranářské spolky, které se zabývají záchranou opuštěných psů. A o nabízené pejsky k adopci byl ze strany návštěvníků velký zájem. Každý rok se pořádají výstavy dvě, jarní a podzimní, jsou vždy otevřené pro opuštěné kočky i psy.

Výstavy pořádané na Karlštejně zaštiťuje Muzeum Betlémů, Karlštejn čp. 11. Akce zachraňují kočky a psy zejména z oblastí Podbrdska, Berounska a Povltaví. Na výstavách na Karlštejně jsou zachráněné kočky a psi v nabídce k adopci právě obyvatelům těchto zmíněných oblastí. 

Všechny kočky v péči sdružení jsou očkované, dospělá zvířata jsou kastrovaná. Psi nabízení na výstavě k adopci jsou, obdobně jako kočky, očkovaní, dospělí jedinci jsou též kastrovaní.

Jarní umísťovací výstavy se účastní tyto ochranářské organizace: Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko, Chlupáči v nouzi, z. s., Srdeční záležitosti z. s., Azyl Tylda, z. s., Psí útulek Dobříš.

Na výstavě bude hledat nový domov 50 koček a 25 psů z těchto organizací. Přímo z výstavy si zájemci mohou odnést kočičku či odvést pejska. S novými majiteli je sepsána adopční smlouva, noví majitelé přispívají na kastraci a okování zvířat formou adopčního příspěvku.  

V rámci jarní umísťovací výstavy koček a psů na Karlštejně bude probíhat prodej v obchůdcích s rukodělnými výrobky, knihami a dalšími drobnostmi. Nákupem v těchto obchůdcích přispějí kupující na veterinární výdaje a další potřeby zvířat v péči sdružení.

Na výstavě bude zajištěno také občerstvení pro návštěvníky. Součástí výstavy bude i prezentace značkových krmiv. Vstup je zdarma.  

Reklama

Výběr článků

Načítám