Hlavní obsah

Umělý trávník třetí generace "roste" v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do třetice všeho dobrého si mohou říkat v Tělovýchovné jednotě Dobruška - důvodem je letošní úspěch žádosti o dotaci na umělý trávník třetí generace, který vymění původní hlinitopísčitý povrch na jedné z tréninkových ploch místních fotbalistů.

Foto: Dana Ehlová

Základem pro položení umělého trávníku jsou kvalitní podkladové vrstvy.

Článek

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy totiž dalo zelenou realizaci rekonstrukce stávajícího hlinitopísčitého hřiště, a tak v prostoru takřka na dohled od firmy KBA probíhají zemní práce, které vyvrcholí položením umělého trávníku vyrobeného firmou JUTAgrass ze Dvora Králové.

Pro přípravné práce je využívána nejmodernější technika, podkladové vrstvy jsou rovnány pomocí laseru a pro jejich vytvoření je používán materiál z lomu v nedalekých Mastech u Bílého Újezda. 

Finanční injekce MŠMT představuje 9 miliónů korun, zbývající 3,3 miliónu přidá město Dobruška a díky tomu bude ještě do konce roku položen umělý travnatý povrch.

Podle informací Miroslava Sixty, člena vedení oddílu, budou fotbalisté usilovat o schválení umělého povrchu pro zápasy. V budoucnu by se na umělé trávě měl hrát také populární Dobrušský pohár ve futsalu, jehož se pravidelně zúčastňuje více než 50 družstev z celé republiky a jehož konání v minulosti ohrozila nepřízeň počasí.

Co největší využití nové plochy podpoří i šest stožárů s umělým osvětlením. Miroslav Sixta je přesvědčen, že možnost přípravy na umělé trávě uvítají vedle fotbalistů i členové dalších oddílů TJ Dobruška, například atleti.    

Reklama

Výběr článků

Načítám