Hlavní obsah

Umělci ze zlínské univerzity se představují na Bienále skla ve Štrasburku

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sklo v kombinaci s protichůdnými materiály a v rozličném uměleckém pojetí představují dvě spojené výstavy, které byly ve středu zahájeny v galerii No Smoking ve Štrasburku.

Foto: Barbora Janečková

Návštěvníci vernisáže

Článek

První s názvem Ilusion and Consequence se věnuje tvorbě Petra Stanického, vedoucího ateliéru Design skla na Univerzitě T. Bati ve Zlíně. Druhá expozice s názvem Consequence of view zahrnuje tvorbu tří jeho studentek – Miroslavy Kupčíkové, Heleny Ťapajnové a Anny Minxové. 

„Výstavy jsou součástí Bienále skla ve Štrasburku, které představí uměleckou tvorbu z řady evropských zemí. Tvorba mých studentek ukazuje rozmanité využití skla, protože každá z nich jde svou vlastní cestou,“ uvedl Petr Stanický. Výstavu zaštítila poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová.

„Čeští skláři a jejich práce v užitném i uměleckém designu jsou naší národní chloubou. Jsem hrdá na to, že ve Zlíně, mém rodném městě, pokračuje tradice sklářské tvorby přímo na univerzitě,“ uvedla Dlabajová. Na vernisáži se zástupci zlínské univerzity setkali i se skupinou pracovníků Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, kteří přijeli do Štrasburku na studijní cestu. Akce se zúčastnil také český velvyslanec při Radě Evropy Tomáš Boček.

Výstavy zlínských umělců v galerii No Smoking ve Štrasburku potrvá do 19. října a je otevřena denně kromě pondělí od 14 do 18.30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám