Hlavní obsah

Ukrajinská kapela Vivienne Mort vystoupí poprvé v ČR

Novinky, Robin Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední ukrajinská indie-rock kapela Vivienne Mort míří do Prahy. Vystoupí v rámci benefičního hudebního festivalu Ukrajino, vítej v Evropě a na českém území bude koncertovat zcela poprvé.

Foto: Vivienne Mort

Koncert kapely Vivienne Mort se uskuteční v sobotu 28. října v pražském klubu Futurum Music Bar na ulici Zborovská 7 v Praze 5.

Článek

Kapela Vivienne Mort z ukrajinského Kyjeva hraje od roku 2007. Zakladatelka kapely, autorka textů a hudby Daniela Zajushkina, je obdařena velice originálním a emocionálním tónem hlasu a bezprecedentní citlivostí. Provádí odvážné hudební experimenty a vyhýbá se jednoznačným žánrům. Je jedním z nejvíce tvůrčích a inovativních zpěváků Ukrajiny.

Vivienne Mort debutovala v roce 2010 albem Essentuki LOVE, za které kapela okamžitě získala titul album roku na hudebním portálu Fa.Dicz. Každé album překvapí fanoušky variabilitou stylů a charakteru, čímž posiluje silné postavení skupiny mezi ukrajinskou nezávislou scénou.

Koncerty Vivienne Mort jsou vždy lyrickou, divadelně melancholickou podívanou, která vyvolává u diváka silné pozitivní emoce.

V současné době má indie-rock kapela Vivienne Mort na svém kontě 5 alb a 4 oficiální videoklipy.

Koncert kapely Vivienne Mort se uskuteční v sobotu 28. října v pražském klubu Futurum Music Bar na ulici Zborovská 7 v Praze 5.

Vstupenky je možné zakoupit v síti TicketLive.cz, v Lucerna Music Baru, či před koncertem ve Futurum Music Baru.

Festival se koná pod záštitou Velvyslanectví Ukrajiny v České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám