Hlavní obsah

Ukradenou motorku vrátila majiteli pozornost občanů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašskomeziříčtí policisté zadrželi v sobotu dva zloděje, kteří ukradli z garáže rodinného domku motocykl. Muži byli obviněni ze tří trestných činů a hrozí jim až pětileté vězení.

Foto: moto.honda.com
Článek

Na krádeži elegantního motocyklu se mládenci ve věku 20 a 23 let domluvili velmi rychle. Stroj byl totiž v garáži již delší dobu neobývaného rodinného domku, kam chodili pravidelně krást železo a měď.

"Mladíci vypáčili vstupní dveře ze zahrady, vnikli do přízemí, odkud se dostali do garáže. Násilím otevřeli dveře garáže a motocykl zn. Honda CB 750 vytlačili ven. Nastartovat ho nemohli, protože neměli klíče. Nezbývalo jim, než motorku odtlačit," popsala anabázi policejní mluvčí Anna Javorková.

Při namáhavé dřině je ale chytila policejní hlídka, kterou přivolali pozorní občané. Na místo dorazil i muž, který ve stroji poznal svůj majetek. "Mladíci chtěli motorku schovat do garáže jednoho z nich a pak ji prodat," dodala Javorková.

Pětapadesátiletý majitel ale přesto spokojený nebyl, mladíkům totiž motocykl o hmotnosti 300 kilogramů spadl. Oprava ulomeného nožního řazení, stupačky a zrcátka ho vyjde asi na 11 tisíc korun.  

Dvojici mladíků z Hodslavic a Valašského Meziříčí policejní komisař sdělil obvinění z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí jim až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám