Hlavní obsah

Uhájí Kolář v Bystřici biketrialové zlato?

Novinky, Radek Janka

Náměstí a lom ve Velké Bystřici ožijí o víkendu 11.-12. června biketrialem a cyklotrialem. Připraveno je několik soutěží, ve kterých se divákům představí nejen česká trialová elita, ale i řada zahraničních závodníků.

Foto: Radek Janka

Biketrial Velká Bystřice

Článek

Hlavní sobotní soutěží je Mistrovství České republiky v biketrialu. Start soutěže a část kontrolních úseků jsou připraveny přímo na Zámeckém náměstí, zbylé tratě jezdce čekají v nedalekém lomu Skalka. V elitní kategorii se představí současná česká i světová biketrialová jednička Václav Kolář z Blanska. Tomu ale kromě jezdců české elity bude šlapat na paty také mladý slovenský talent Samuel Hlavatý. Toho s Kolářem spojuje podobně lehký styl jízdy a talent, na "Mistra" mu ale zatím chyběly zkušenosti. Těch ale v posledních letech nasbíral dost na zahraničních soutěžích, a určitě proto bude zajímavé tuto dvojici jezdců pečlivě sledovat. V kategorii junior se předvede další výrazný talent současnosti, teprve patnáctiletý Marek Pochtiol z Trial klubu Žižkovo Pole. Jeho soupeři budou například Lukáš Janka z pořádajícího Biketrial klubu Olomouc nebo polský jezdec Dawid Waclawczyk.

Startovní pole doplní mládežnické kategorie v Přeboru České republiky a také začínající a hobby jezdci, pro které je připravena soutěž Pohár ČMF.

Cyklotrialová neděle

Hlavní nedělní soutěží jsou Cyklotrialové hry mládeže. Soutěž sledující současné trendy ve světovém trialu láká stále více jezdců. Přísnější pravidla oproti biketrialu připravují závodníky na účast na prestižních silně obsazených mezinárodních soutěžích v trialu: UCI Trials World Youth Games (WYG) a UCI Trials World Cup. Bystřický závod je předposledním nominačním právě pro účast na letošních WYG, které se konají v polovině prázdnin v německém Freiamtu.

Chybět na tratích v neděli nebudou ani dospělí jezdci. Pro ně je připraven volný závod "Open trial", ve kterém sice nebudou bojovat o žádné body do celoročních rankingů, ale o to více si mohou užít atmosféru a připravené sekce.

Program soutěžního víkendu

Sobota, 11. června:

Sobota, 11. června:

Sobota, 11. června: 10:00 start Přeboru ČR v biketrialu (poussin, benjamin, minime, femine, senior)

Sobota, 11. června: 10:00 start Přeboru ČR v biketrialu (poussin, benjamin, minime, femine, senior) 12:00 start Mistrovství ČR v biketrialu (junior, elite)

Sobota, 11. června: 10:00 start Přeboru ČR v biketrialu (poussin, benjamin, minime, femine, senior) 12:00 start Mistrovství ČR v biketrialu (junior, elite) 13:00 start Poháru ČMF (hobby jezdci a začátečníci)

17:00 předpokládané vyhlášení výsledků

Neděle, 12. června

Neděle, 12. června

Neděle, 12. června 9:00 start Cyklotrialových her mládeže

Neděle, 12. června 9:00 start Cyklotrialových her mládeže 10:00 start Open trial

15:30 předpokládané vyhlášení výsledků

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám