Hlavní obsah

UDG a dvojice hostů zahrají ve zlínském klubu Fénix

Novinky, Lenka Nosková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 17. února dorazí do hudebního klubu Fénix Zlín UDG v rámci své tour k desce Emotikon. Jako host se představí mladá šumperská kapela Trocha Klidu. A tento nekončící večírek budou uzavírat staří známí kámoši z pražské kapely OVOCE.

Foto: Tomáš Staněk - Archiv kapely

Kapela UDG

Článek

UDG patří mezi hudební stálice české hudební scény. V loňském roce přinesli svým  fanouškům pátou řadovou desku s názvem Emotikon. Tradiční vánoční turné bylo na téměř všech zastávkách vyprodané.

I rok 2017 se ponese v duchu Emotikonu. Kromě pokračování klubové šňůry připravuje kapela dva videoklipy. „Materiál na klip k písničce Šeptáš jsme nasbírali během podzimního turné. Klip se snaží autenticky zachytit specifickou a jedinečnou atmosféru klubových koncertů,“ uvedl zpěvák Petr Vrzák

Druhý klip bude obrazovým zpracováním skladby Prach a dým, která se stane druhým oficiálním singlem k albu.

„Skladba Prach a dým je zásadní písní Emotikonu. Asi nejlépe reprezentuje to, co je pro desku typické. Zpíváme a tvoříme muziku i texty podle toho, co právě prožíváme a jak se cítíme,” komentuje výběr druhého singlu Petrův bratr basák Pavel

Na turné doprovodí UDG rovnou dva hosté. Role předkapely se zhostí mladá šumperská skupina Trocha klidu. Roli jakési „afterkapely“ přijala ostřílená pražská formace OVOCE (dříve Zakázaný Ovoce).

„Snažíme se, aby každej náš koncert byla nekonečná a nezapomenutelná kalba roku, což tahle sestavička zaručuje…“ komentuje s úsměvem koncept turné kytarista Volt.

Klub je otevřen od 20:00, koncert od 21:00

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám